Adana kebap

Turkiet

Portioner: 4

Tillagningstid: 10 minuter före vila + 40 minuter efter

Vilotid i kylskåpet: 12 timmar

Ingredienser:

- Nöt- eller lammfärs - ½ kilogram

- Vitlök - 1 styck

- Salt och peppar efter smak till färsen + ¼ tesked till löken

- Grovmalet paprikapulver efter smak

- Rödpepparpulver (isot) efter smak

- Gul lök - 1 styck

- Sumak - ¼ tesked

- Bladpersilja - 1 stjälk

- Citron - ¼ styck

- Olivolja efter behov och smak

- Ris som tillbehör

- Pitabröd som tillbehör

- Tomater som tillbehör

- Grön turkisk paprika som tillbehör

Tillagning:

1. Blanda köttfärs med riven vitlök, grovmalet paprikapulver och isot. Salta och peppra. Låt vila i kylskåp över natten.

2. Starta grillelementet i ugnen. Trä köttfärsen på spett med fuktiga händer. Pressa runt om spetten runtom mot grillgallret så att ett vågigt mönster bildas runt hela spettet. Grilla tills spetten är genomstekta.

3. Skala och skiva löken. Gnid in lökskivorna med salt och sumak. Blanda citron och olja, häll över löken. Strö hackad bladpersilja över.

4. Servera spetten med löksalladen, tillsammans med kokt ris, pitabröd, grillade halverade tomater och grillade gröna turkiska paprikor.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång