Aubergine- och parmesantorn

Italien

Portioner: 4

Tillagningstid: 125 minuter

Ingredienser:

- Aubergine, stor - 1 styck

- Grovt salt efter behov

- Mozzarella - ¼ kilogram

- Tomater - 5 stycken

- Röd eller gul lök - 1 styck

- Olivolja - 3 matskedar + till grillning av aubergineskivor

- Fint salt och peppar efter smak

- Färsk basilika efter smak

- Parmesanost efter smak

Tillagning:

1. Skölj auberginen, skiva den i 3-4 millimeter tjocka skivor. Strö över grovt salt och låt stå så att den får svettas.

2. Skala och hacka löken. Värm 2 matskedar olivolja i en kastrull och stek lökhacket lätt. Skölj tomaterna, hacka dem och tillsätt till lökhacket. Salta och peppra. Låt puttra i 30 minuter.

3. Häll över överflödig vätska från tomat- och lökblandningen, öka värmen på spisplattan och låt puttra tills blandningen tjocknat till en puré.

4. Skölj av aubergineskivorna, torka med hushållspapper. Grilla aubergineskivorna på bägge sidor i lite olja. Värm ugnen till 180 grader.

5. Smörj en ugnsform med 1 matsked olivolja. Lägg 4 skivor aubergine i botten att bygga torn på. Sprid 1 matsked av den egengjorda tomatpurén på, lägg därefter på en skiva mozzarella och därefter rikligt med riven parmesanost och några basilikablad. Upprepa så långt ingredienserna räcker, till lagom höjd att servera.

6. Ställ in i ugnen och låt stå i 20 minuter, tills det blir en gyllengul skorpa. Värm ugnen på grilläge mot slutet om det behövs. 

7. Ta ut ur ugnen, låt svalna och dekorera med färska basilikablad.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång