Aubergines à la parmesane

Frankrike

Portioner: 4

Tillagningstid: 150 minuter

Ingredienser:

- Auberginer - 4 stycken

- Tomater - 600 gram

- Gul lök - 1 styck

- Vitlöksklyfta - 1 styck

- Basilikablad - 2 stycken

- Mozzarella - 2 stycken

- Parmesanost - 300 gram

- Salt, svartpeppar och strösocker efter smak

- Vetemjöl efter behov

- Olivolja till stekning

Tillagning:

1. Skär auberginerna i skivor som är 3-4 millimeter tjocka. Pudra dem lätt med mjöl.

2. Värm rikligt med olja i en djup stekpanna. Stek aubergineskivorna tills de är gyllenbruna, salta mot slutet av stekningen, ta upp dem och klappa dem med hushållspapper. Lägg åt sidan.

3. Skålla tomaterna och skär dem i små bitar. Hacka löken och fräs den i lite olivolja. Tillsätt tomaterna, inklusive tomatsaften, tillsammans med en lätt krossad vitlöksklyfta och två basilikablad.

4. Koka upp tomaterna, sänk värmen, tillsätt salt och socker. Låt puttra i 10 minuter tills såsen är tjock.

5. Riv parmesanosten. Skiva mozzarellan. Värm ugnen till 200 grader.

6. Lägg två matskedar tomatsås i botten av en ugnsfast form. Lägg ett första lager av aubergineskivor över. Placera en skiva mozzarella på varje aubergineskiva. Strö lite riven parmesan över och peppra. Fortsätt tills alla aubergine- och mozzarellaskivor är slut, avsluta med sås. Strö rikligt med parmesan över.

7. Baka i ugnen i 30-40 minuter. Låt svalna innan servering.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång