Baconpannkakor
Tyskland
Portioner: 4
Tillagningstid: 40 minuter
Ingredienser:
- Vetemjöl - ¼ kilogram
- Ägg - 4 stycken
- Mjölk - ¼ liter
- Salt - ¼ tesked
- Bacon, magert - 600 gram
Tillagning:
1. Blanda vetemjöl, ägg, mjölk och salt med ¼ liter vatten. Låt smeten vila i 10 minuter. Smeten ger cirka 7 pannkakor. Ställ in ugnen på 75 grader.
2. Stek lätt 3 baconskivor i en stekpanna, häll därefter över smet till en pannkaka. Vicka stekpannan så att pannkakan täcker hela stekpannans botten. Vänd pannkakan när den blivit fast och torr, stek 1-2 minuter på andra sidan. Upprepa med resterande pannkakor. Håll de färdiga pannkakorna varma under tiden.
3. Servera gärna pannkakorna ihoprullade med en blandad sellerisallad i.
Blandad sellerisallad
Portioner: 4
Tillagningstid: 25 minuter
Ingredienser:
- Vitkål, eller helst jaromakål - ½ styck
- Röda spetspaprikor - 2 stycken
- Stjälkselleri - 1 styck
- Vår- eller salladslök - 1 knippe
- Crème fraîche - 2 deciliter
- Strösocker, salt och peppar efter smak
- Färsk dill och gräslök efter smak
Tillagning:
1. Skär kål, paprikor, selleri och salladslök i mindre bitar. Finhacka dill och gräslök. Blanda samtliga ingredienser.