Baconpannkakor

Tyskland

Portioner: 4

Tillagningstid: 40 minuter

Ingredienser:

- Vetemjöl - ¼ kilogram

- Ägg - 4 stycken

- Mjölk - ¼ liter

- Salt - ¼ tesked

- Bacon, magert - 600 gram

Tillagning:

1. Blanda vetemjöl, ägg, mjölk och salt med ¼ liter vatten. Låt smeten vila i 10 minuter. Smeten ger cirka 7 pannkakor. Ställ in ugnen på 75 grader.

2. Stek lätt 3 baconskivor i en stekpanna, häll därefter över smet till en pannkaka. Vicka stekpannan så att pannkakan täcker hela stekpannans botten. Vänd pannkakan när den blivit fast och torr, stek 1-2 minuter på andra sidan. Upprepa med resterande pannkakor. Håll de färdiga pannkakorna varma under tiden.

3. Servera gärna pannkakorna ihoprullade med en blandad sellerisallad i.

Blandad sellerisallad

Portioner: 4

Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser:

- Vitkål, eller helst jaromakål - ½ styck

- Röda spetspaprikor - 2 stycken

- Stjälkselleri - 1 styck

- Vår- eller salladslök - 1 knippe

- Crème fraîche - 2 deciliter

- Strösocker, salt och peppar efter smak

- Färsk dill och gräslök efter smak

Tillagning:

1. Skär kål, paprikor, selleri och salladslök i mindre bitar. Finhacka dill och gräslök. Blanda samtliga ingredienser.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång