Basilikaröding

Turkiet

Portioner: 4

Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

- Röding- eller helst öringfiléer med skinn - 4 stycken

- Vegetabilisk olja - 2 matskedar till fiskmarinaden + efter behov till stekning

- Grovmalen paprika - 1 tesked

- Färsk basilika - 4-5 stjälkar

- Gula lökar - 2 stycken

- Salt efter smak

- Tomater - 2 stycken till kikärtssalladen + efter smak som tillbehör

- Kikärter, kokta - 2½ deciliter

- Färska spenatblad - 5-10 stycken

- Turkiska gröna paprikor som tillbehör

- Citron som tillbehör

- Bladpersilja som tillbehör

Tillagning:

1. Lägg fiskfiléerna i en skål med olja, 1 tesked salt, paprikapulver, finhackad basilika och saften ur 1 gul lök. Blanda ordentligt. Värm ugnen till 225 grader på grilläge.

2. Skala och hacka den återstående gula löken, blanda med tärnade tomater, kikärter och grovhackade spenatblad. Stek lätt i lite olja.

3. Ställ in fiskfiléerna med skinnsidan nedåt i ugnen och låt stå tills de är lagom tillagade.

4. Grilla några turkiska paprikor på grillpanna.

5. Servera fisken med tomat- och kikärtssalladen, grillade turkiska paprikor, tomatskivor, citronklyftor och lite bladpersilja.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång