Basilikaröding
Turkiet
Portioner: 4
Tillagningstid: 50 minuter
Ingredienser:
- Röding- eller helst öringfiléer med skinn - 4 stycken
- Vegetabilisk olja - 2 matskedar till fiskmarinaden + efter behov till stekning
- Grovmalen paprika - 1 tesked
- Färsk basilika - 4-5 stjälkar
- Gula lökar - 2 stycken
- Salt efter smak
- Tomater - 2 stycken till kikärtssalladen + efter smak som tillbehör
- Kikärter, kokta - 2½ deciliter
- Färska spenatblad - 5-10 stycken
- Turkiska gröna paprikor som tillbehör
- Citron som tillbehör
- Bladpersilja som tillbehör
Tillagning:
1. Lägg fiskfiléerna i en skål med olja, 1 tesked salt, paprikapulver, finhackad basilika och saften ur 1 gul lök. Blanda ordentligt. Värm ugnen till 225 grader på grilläge.
2. Skala och hacka den återstående gula löken, blanda med tärnade tomater, kikärter och grovhackade spenatblad. Stek lätt i lite olja.
3. Ställ in fiskfiléerna med skinnsidan nedåt i ugnen och låt stå tills de är lagom tillagade.
4. Grilla några turkiska paprikor på grillpanna.
5. Servera fisken med tomat- och kikärtssalladen, grillade turkiska paprikor, tomatskivor, citronklyftor och lite bladpersilja.