Biff à la minute

Brasilien

Portioner: 4

Tillagningstid: 55 minuter

Ingredienser:

- Oxfilé - 4 skivor

- Ägg - 4 stycken

- Potatisar - 8 stycken

- Vitt ris - 400 gram

- Gula lökar, små - 4 stycken

- Salt och svartpeppar efter smak

- Olivolja till stekning

- Salladsblad, salladslök och tomater som tillbehör

Tillagning:

1. Skala och skiva lökarna. Fräs dem i olja i en stor kastrull, tillsätt ris och 1,2 liter vatten. Koka upp och låt koka tills riset är mjukt.

2. Värm en stekpanna. Banka ut biffarna något, krydda med salt och peppar. Stek i olivolja på hög värme.

3. Skala och skär potatisen i strimlor. Stek i rikligt med olja utan salt. Låt rinna av hushållspapper.

4. Stek ägg, låt gulan vara hel och rinnande.

5. Servera med salladsblad och skivade tomater. Klipp lite salladslök över riset och lägg ägget på biffen.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång