Biff à la minute
Brasilien
Portioner: 4
Tillagningstid: 55 minuter
Ingredienser:
- Oxfilé - 4 skivor
- Ägg - 4 stycken
- Potatisar - 8 stycken
- Vitt ris - 400 gram
- Gula lökar, små - 4 stycken
- Salt och svartpeppar efter smak
- Olivolja till stekning
- Salladsblad, salladslök och tomater som tillbehör
Tillagning:
1. Skala och skiva lökarna. Fräs dem i olja i en stor kastrull, tillsätt ris och 1,2 liter vatten. Koka upp och låt koka tills riset är mjukt.
2. Värm en stekpanna. Banka ut biffarna något, krydda med salt och peppar. Stek i olivolja på hög värme.
3. Skala och skär potatisen i strimlor. Stek i rikligt med olja utan salt. Låt rinna av hushållspapper.
4. Stek ägg, låt gulan vara hel och rinnande.
5. Servera med salladsblad och skivade tomater. Klipp
lite salladslök över riset och lägg ägget på biffen.