Bolinhos på torsk

Brasilien

Portioner: 4

Tillagningstid: 140 minuter

Ingredienser:

- Torskfilé, skinn- och benfri - ½ kilogram

- Mjölig potatis - 1 kilogram

- Olivolja - 1,2 deciliter

- Gul lök - 1 styck

- Vitlöksklyftor - 4 stycken

- Bladpersilja, hackad - 2 matskedar

- Salladslök, hackad - 2 matskedar

- Torkad oregano - 1 tesked

- Vetemjöl - 2,4 deciliter

- Ägg - 2 stycken

- Molho apimentado (brasiliansk barbecuesås)* - 1 tesked

- Salt och svartpeppar efter smak

- Ströbröd - 2,4 deciliter

- Limeklyftor till serveringen

Tillagning:

1. Lägg ner fisken i rikligt med kokande vatten, låt sjuda i 5 minuter. Ta upp fisken och strimla. Ställ åt sidan.

2. Skala potatisarna och koka tills mjuka i samma vatten som torsken tillagades i. Häll av kokvattnet och mosa potatisarna. Ställ åt sidan.

3. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna, stek tills de är gyllenbruna. Tillsätt den kokta fisken, bladpersiljan, salladslöken och oreganon. Låt steka några minuter under omrörning.

4. Lägg över fisken till en stor skål, blanda väl med potatismoset. Tillsätt mjöl, ägg och molho apimentado. Blanda med en träslev. Smaka av med salt och peppar.

5. Fukta händerna med lite vatten, gör bollar av degen. Rulla varje boll i ströbröd. Stek bollarna i het olja tills de är gyllenbruna runt om. Låt rinna av på hushållspapper innan servering.

6. Servera med limeklyftor.

* Blanda 5 röda chilifrukter utan frön, 1¼ deciliter rödvinsvinäger, ½ stor gul lök, 4 matskedar röd salsasås, 1 vitlöksklyfta, ½ matsked passerade tomater, ½ tesked salt och en liten nypa strösocker i en mixer, börja med de flytande ingredienserna och fyll därefter på med övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda i fyra minuter tillsammans med ett lagerblad. Låt svalna och förvara i steriliserad burk. Såsen håller i upp till år i kylen.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång