Borş med fläskkött
Moldavien
Portioner: 4
Tillagningstid: 60 minuter
Ingredienser:
- Sidfläsk - ½ kilogram
- Vitkål - ½ styck
- Gula lökar - 2 stycken
- Surdegsvätska (zurekbas) - ½ liter
- Tomatpuré - 2 matskedar
- Vitlöksklyftor - 5 stycken
- Lagerblad - 1 styck
- Salt efter smak
- Svartpepparkorn efter smak
- Färsk dill och färsk bladpersilja efter smak
- Smetana som tillbehör
Tillagning:
1. Skär köttet i tärningar, stek lätt i en stor gryta.
2. Tillsätt hackad lök och tomatpuré. Låt fräsa en stund.
3. Häll över 6 deciliter kokande vatten. Låt koka tills köttet är mört.
4. Lägg i finstrimlad vitkål, salt, lagerblad och pepparkorn. Koka i 10 minuter.
5. Krydda med finhackad vitlök. Strö hackad dill och bladpersilja över. Servera med en klick smetana.