Borş med fläskkött

Moldavien

Portioner: 4

Tillagningstid: 60 minuter

Ingredienser:

- Sidfläsk - ½ kilogram

- Vitkål - ½ styck

- Gula lökar - 2 stycken

- Surdegsvätska (zurekbas) - ½ liter

- Tomatpuré - 2 matskedar

- Vitlöksklyftor - 5 stycken

- Lagerblad - 1 styck

- Salt efter smak

- Svartpepparkorn efter smak

- Färsk dill och färsk bladpersilja efter smak

- Smetana som tillbehör

Tillagning:

1. Skär köttet i tärningar, stek lätt i en stor gryta.

2. Tillsätt hackad lök och tomatpuré. Låt fräsa en stund.

3. Häll över 6 deciliter kokande vatten. Låt koka tills köttet är mört.

4. Lägg i finstrimlad vitkål, salt, lagerblad och pepparkorn. Koka i 10 minuter.

5. Krydda med finhackad vitlök. Strö hackad dill och bladpersilja över. Servera med en klick smetana.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång