Brik med tonfisk
Tunisien
Portioner: 4
Tillagningstid: 50 minuter
Ingredienser:
- Tonfisk i olja - 200 gram
- Ägg - 5 stycken
- Ost - 100 gram
- Olivolja - 1 deciliter
- Brik- eller vårrulleark - 5 stycken
- Bladpersilja efter smak
- Gul lök - 1 styck
- Salt och svartpeppar efter smak
- Citron - 1 styck
Tillagning:
1. Finhacka löken och persiljan. Dela tonfisken i småbitar, blanda med löken och persiljan. Krydda med salt och peppar.
2. Värm lite av olivoljan i en kastrull. Tillsätt tonfisk- och lökblandningen, stek några minuter. Ta bort från värmen och låt svalna.
3. Riv osten och tillsätt till den svalnade tonfisken.
4. Lägg ut ett degark, vik kanterna så att formen blir kvadratisk.
5. Lägg en femtedel av tonfiskblandningen i mitten av kvadraten och sprid ut den. Knäck ett ägg över. Vik ihop degarket till en triangel. Upprepa med resterande fyra degark.
6. Värm resten av olivoljan i en stekpanna. Stek briktrianglarna på båda sidorna. Låt rinna av på hushållspapper.
7. Servera med citronklyftor.