Brik med tonfisk

Tunisien

Portioner: 4

Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

- Tonfisk i olja - 200 gram

- Ägg - 5 stycken

- Ost - 100 gram

- Olivolja - 1 deciliter

- Brik- eller vårrulleark - 5 stycken

- Bladpersilja efter smak

- Gul lök - 1 styck

- Salt och svartpeppar efter smak

- Citron - 1 styck

Tillagning:

1. Finhacka löken och persiljan. Dela tonfisken i småbitar, blanda med löken och persiljan. Krydda med salt och peppar.

2. Värm lite av olivoljan i en kastrull. Tillsätt tonfisk- och lökblandningen, stek några minuter. Ta bort från värmen och låt svalna.

3. Riv osten och tillsätt till den svalnade tonfisken.

4. Lägg ut ett degark, vik kanterna så att formen blir kvadratisk.

5. Lägg en femtedel av tonfiskblandningen i mitten av kvadraten och sprid ut den. Knäck ett ägg över. Vik ihop degarket till en triangel. Upprepa med resterande fyra degark.

6. Värm resten av olivoljan i en stekpanna. Stek briktrianglarna på båda sidorna. Låt rinna av på hushållspapper.

7. Servera med citronklyftor.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång