Brödgnocchi med tomat och parmesanost

Italien

Portioner: 4

Tillagningstid: 20 minuter innan vila, sedan vila i 2 timmar och därefter 45 minuters ytterligare tillagning.

Ingredienser:

- Basilikablad - 10 stycken

- Rödlök - 50 gram

- Hackade tomater - 400 gram

- Vitlöksklyfta - 1 styck

- Hackad bladpersilja - 1 matsked

- Ägg - 2 stycken

- Parmesanost - 200 gram (eller helst bagòssost, kan också ersättas med pecorinoost)

- Dagsgammalt bröd - 200 gram

- Grönsaksbuljongtärningar - 2 stycken

- Strösocker - 1 nypa

- Olivolja till stekning + formning av gnocchi

- Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Mixa brödet till smulor. Riv 180 gram av osten. Häll den rivna osten i en skål. Pressa över vitlöksklyftan. Blanda med brödsmulorna.

2. Tillsätt äggen och den hackade bladpersiljan till brödet och osten. Blanda kraftigt och länge, tills smeten är fast men elastisk. Låt vila 2 timmar.

3. Värm några matskedar olivolja i en kastrull. Hacka rödlöken och stek den i oljan. Tillsätt hackade tomater, låt koka 15-20 minuter. Salta och peppra mot slutet av kokningen. Tillsätt en nypa socker.

4. Skölj basilikabladen, torka dem och lägg dem i en stor värmetålig skål. Häll över den kokande tomatsåsen, täck skålen och låt stå 20 minuter.

5. Smörj händerna med lite olivolja. Ta lite bröd- och ostsmet, forma till en cylinder med en längd på cirka 5 centimeter och en diameter på cirka 3 centimeter. Fortsätt tills smeten är slut.

6. Koka upp en kastrull med cirka 4 liter vatten, lägg i buljongtärningarna och salta. Koka gnocchi i omgångar i några minuter. Ta upp dem med hålslev, låt dem rinna av. Lägg dem på ett fat.

7. Servera med tomatsås i botten på tallriken, gnocchi över och ostskivor så att det blir vackert.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång