Buffalo wings

USA

Portioner: 4

Tillagningstid: 150 minuter

Ingredienser:

- Hela kycklingvingar - 8 stycken (cirka 900 gram)

- Osaltat smör - 4 matskedar

- Vitlöksklyfta, liten - 1 styck

- Het sås, till exempel chipotlesås - 4 matskedar

- Salt - ½ tesked

Tillagning:

1. Häll vatten upp till en nivå på cirka 2½ centimeter i en stor kastrull. Koka upp, haka fast ett durkslag i kastrullen och täck med lock.

2. Klipp eller skär bort den yttersta spetsen på vingarna. Dela dem vid leden.

3. Lägg kycklingdelarna i durkslaget. Låt dem ångkoka under lock i 10 minuter på medelvärme.

4. Ta upp vingarna och klappa dem torra. Lägg dem på ett fat täckt med hushållspapper och ställ in dem i kylskåpet. Låt dem stå i 1 timme.

5. Värm ugnen till 220 grader.

6. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Placera ett ugnsgaller över plåten och sprid ut kycklingbitarna på ugnsgallret. Ställ in mitt i ugnen och låt stå i 20 minuter. Vänd kycklingbitarna och låt stå i ytterligare 20-30 minuter, tills kycklingbitarna är genomstekta och skinnet gyllenbrunt.

7. Smält smöret och häll det i en skål, stor nog att rymma alla kycklingbitar. Krossa vitlöken och blanda ihop med smöret. Tillsätt het sås och salt. Blanda.

8. Lägg de ugnsrostade kycklingbitarna i skålen och blanda om så att de blir täckta av såsen. Servera varmt, gärna med selleristjälkar, baby- eller snacksmorötter och ranchdressing.

Ranchdressing

Portioner: 4

Tillagningstid: 35 minuter

Ingredienser:

- Vitlöksklyfta - 1 styck

- Salt - 1 nypa

- Bladpersilja, hackad - 4 matskedar

- Gräslök, hackad - 2 matskedar + eventuellt lite extra som dekoration

- Majonnäs - knappt 2,4 deciliter

- Gräddfil - knappt 1,2 deciliter

- Standardmjölk eller kärnmjölk efter behov

- Snacksmorötter som tillbehör

- Selleristjälkar som tillbehör

Tillagning:

1. Skala vitlöksklyftan. Strö salt över och mosa med en gaffel.

2. Lägg den mosade vitlöken i en skål med persilja och gräslök. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Rör om tills allt är blandat.

3. Blanda ner mjölk under omrörning till önskad konsistens. Salta mer om det behövs. Strö gärna lite klippt gräslök över som dekoration.

4. Servera med snacksmorötter och selleristjälkar.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång