Chicken BLT salad

USA

Portioner: 4

Tillagningstid: 110 minuter

Ingredienser:

- Vitt bröd skuret i tärningar - 6¼ deciliter

- Smör - 3 matskedar

- Salt - 1 tesked

- Svartpeppar - ½ tesked

- Schalottenlök, hackad - 1 matsked

- Äppelcidervinäger - drygt 4 matskedar

- Kärnmjölk - 1¼ deciliter

- Majonnäs - knappt 1,9 deciliter

- Parmesanost, finriven - 1¼ deciliter

- Strösocker - drygt ½ kryddmått

- Romansalladshuvuden - 2 stycken

- Baconskivor - 6 stycken

- Kycklingfiléer - 3 stycken

- Kycklingbuljong till kokning

- Körsbärs- och/eller babyplommontomater, halverade - 5 deciliter

Tillagning:

1. Koka upp kycklingbuljong. Lägg ner kycklingfiléerna och låt dem koka under lock i 10 minuter, eller tills de är precis genomkokta. Ta upp dem och låt dem svalna.

2. Värm ugnen till 190 grader. Täck en ugnsplåt med aluminiumfolie.

3. Lägg brödtärningarna i en stor skål. Krydda med ½ tesked salt och ¼ tesked peppar. Smält smöret och häll det över brödtärningarna. Blanda försiktigt om så att smöret täcker alla brödtärningar.

4. Lägg brödtärningarna i ett jämnt lager på ugnsplåten. Rosta dem i ugnen i 10-15 minuter, tills de får fin färg och blir lätt knapriga. Ställ dem åt sidan att svalna.

5. Blanda hackad schalottenlök och äppelcidervinäger i en medelstor skål. Låt vila i 5 minuter.

6. Tillsätt kärnmjölk, majonnäs, finriven parmesan, strösocker samt resterande salt och peppar till lök- och vinägerblandningen. Rör om till en jämn konsistens.

7. Stek och grovhacka baconskivorna. Skär kycklingfiléerna i tärningar.

8. Skölj och hacka romansalladen. Lägg nederst i en stor salladsskål. Lägg kycklingtärningar över, därefter bacon, halverade små tomater och slutligen de rostade brödtärningarna. Ringla lite dressing över. Servera resten av dressingen som tillbehör.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång