Chili- och pepparkyckling

Kina

Portioner: 4

Tillagningstid: 65 minuter

Vilotid: 3 timmar

Ingredienser:

- Kycklingklubbor - 4 stycken

- Färsk ingefära efter smak

- Färska chilifrukter - 20 stycken

- Salt efter smak

- Matolja till stekning.

- Grönpeppar, färsk - 4 stjälkar

- Vitpepparkorn efter smak

- Kinesiskt matlagningsvin (shao xing) - 4 matskedar

- Ljus soja - 4 matskedar

- Kycklingbuljong - 6 matskedar

- Sichuanpepparolja - 4 matskedar

- Strösocker efter smak

- Chinkiangvinäger efter smak

- Nepalesisk peppar - 4 stjälkar (kan ersättas med färsk grönpeppar)

Tillagning:

1. Skiva ingefäran. Lägg kycklingklubborna i en stor kastrull med kallt vatten. Tillsätt ingefärsskivorna. Koka upp och låt koka i 10 minuter. Ta av från värmen, låt stå under lock i 5 minuter.

2. Ta upp kycklingklubborna och lägg ner dem i isvatten. Låt dem ligga i isvattnet tills de är svala.

3. Skiva chilin, blanda med salt.

4. Värm matolja i en stekpanna. Plocka av grönpepparkornen från stjälkarna och fräs dem tillsammans med vitpepparkornen en kort stund, tillsätt sedan vinet och därefter pepparoljan. Låt puttra en stund.

5. Blanda ner den skivade chilin i stekpannan tillsammans med soja och kycklingbuljong. Låt sjuda en stund. Smaka av med socker och vinäger.

6. Lägg kycklingklubborna, gärna med lårfiléerna skivade vidan sidan av benen, i en form. Häll chili- och pepparsåsen över. Låt vila i 2-3 timmar. Värm innan servering, se till att kycklingklubborna är helt genomkokta.

7. Servera med en stjälk nepalesisk peppar eller grönpeppar till varje portion.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång