Chilistark kycklingstuvning

Nigeria

Portioner: 4

Tillagningstid: 80 minuter

Ingredienser:

- Kyckling - 1 kilogram

- Plommontomater - 10 stycken

- Röda paprikor, medelstora - 4 stycken

- Röd chilipeppar - 10 stycken

- Habaneropeppar (eller Scotch bonnet) - 6 stycken

- Röd lök, medelstor - 1 styck

- Torkad timjan - 1 tesked

- Currypulver - 1 tesked

- Vitlök - 4 klyftor (kan uteslutas)

- Kryddkuber från Maggi - 3 stycken

- Salt efter smak

- Vegetabilisk olja till stekning

Tillagning:

1. Skölj kycklingen noga under rinnande rent vatten och dela den i bitar. Lägg kycklingen i en gryta.

2. Skala och hacka löken, lägg den i grytan med kycklingen. Krossa kryddkuberna, tillsätt dem tillsammans med timjan, currypulver och salt. Häll på tillräckligt med vatten så att innehållet i grytan precis blir täckt. Koka upp och låt koka på medelvärme under lock i 20 minuter.

3. Skala och hacka vitlöken. Tillsätt den till grytan och låt sjuda under lock ytterligare 5 minuter.

4. Ta bort stjälkarna från paprikorna och pepparfrukterna. Ta bort fröna från paprikorna. Skölj paprikorna och pepparfrukterna och mixa dem med tomaterna till en jämn puré.

5. Häll paprika-, peppar- och tomatpurén i en kastrull, koka upp och låt puttra tills konsistensen tjocknat.

6. Värm olja i djup stekpanna. Lägg över purén till pannan och låt den steka i oljan i cirka 5 minuter. Rör om då och då så att ingenting bränns fast. När purén är ordentligt stekt är oljan och purén separerade från varandra.

7. Häll kycklingen inklusive buljongen över purén. Rör om, koka upp och låt koka i cirka 10-15 minuter på medelvärme.

8. Servera gärna tillsammans med kokosris och stekta kokbananer.

Kokosris

Portioner: 4

Tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser:

- Kokosolja - 1 matsked

- Rödlök - ¼ styck

- Kokosmjölk - 5 deciliter

- Kryddkuber från Maggi - 2 stycken

- Kryddblandning av spiskummin, peppar och currypulver - ½ tesked

- Salt - 1 tesked

- Basmatiris - 3½ deciliter

Tillagning:

1. Skala och hacka löken. Värm kokosolja i en stor kastrull under 2 minuter. Lägg i den hackade löken och fräs på medelvärme tills den blir genomskinlig, vilket tar 3-4 minuter.

2. Tillsätt kokosmjölk, 2 deciliter vatten, smulade kryddkuber, kryddblandningen och salt. Lägg på ett lock och låt koka upp.

3. Sänk värmen till låg medelvärme. Tillsätt riset och rör om. Täck kastrullen med lock och riset puttra i 25 minuter. Öppna inte locket under koktiden.

Stekta kokbananer

Portioner: 4

Tillagningstid: 80 minuter

Ingredienser:

- Kokbananer - 10 stycken

- Vegetabilisk olja till stekningen

- Salt efter smak

Tillagning:

1. Skär ändarna av kokbananerna, skala dem sedan och skiva dem.

2. Salta och skaka bananskivorna så att saltet blir jämnt fördelat.

3. Värm oljan i en stekpanna tills den börjar fräsa lätt. Lägg i några bananskivor åt gången. Stek dem gyllenbruna på båda sidorna.

4. Ta upp dem och låt dem rinna av i en sil eller på hushållspapper. Fortsätt med stekningen på samma sätt tills alla bananskivor är stekta.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång