Chipirones med vitlök

Spanien

Portioner: 4

Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser:

- Små bläckfiskar (chipirones) - ½ kilogram

- Vitlöksklyftor - 6-8 stycken

- Olivolja efter smak

- Salt och svartpeppar efter smak

- Bladpersilja efter smak

- Torrt vitt vin efter smak

Tillagning:

1. Skala och skiva vitlöksklyftorna.

2. Värm olivolja i en stekpanna. Tillsätt de skivade vitlöksklyftorna. Stek tills de börjar få färg.

3. Tillsätt de rensade bläckfiskarna, grundligt rengjorda. Salta och peppra runt om.

4. Häll över lite vin, låt reducera.

5. Strö över hackad bladpersilja och servera.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång