Chopped cobb salad

USA

Portioner: 4

Tillagningstid: 70 minuter

Ingredienser:

- Isbergssallad eller romansallad - 1 huvud

- Blåmögelost, smulad - knappt 1¼ deciliter

- Baconskivor - 6 stycken

- Ägg - 3 stycken

- Körsbärstomater, eller helst vindruvstomater (grape tomatoes) - knappt 2,4 deciliter

- Gurka - ½ styck

- Kycklingbröstfilé, stor, kokt och kall - 1 styck

- Avocado - 1 styck

- Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning:

1. Stek baconskivorna så de blir krispiga. Hacka dem grovt. Strimla eller tärna kycklingen. Koka äggen så att de blir hårdkokta, skala och halvera dem sedan. Låt baconhacket, kycklingen och äggen bli kalla eller åtminstone nå rumstemperatur.

2. Skär de grova delarna av salladshuvudet. Skär bladen i mindre bitar. Lägg dem på ett stort fat eller i en salladsskål.

3. Halvera tomaterna. Skär gurkan i små tärningar. Skala avocadon och skär i tärningar med samma storlek som gurktärningarna. Fördela allt, inklusive baconhacket, kycklingen och äggen, var för sig ovanpå salladsbladen, så att det blir vackert och ser aptitligt ut.

4. Låt var och en blanda sallad med dressing, gärna buttermilk ranch dressing.

Buttermilk ranch dressing

Portioner: 4

Tillagningstid: 15 minuter

Kyltid innan servering: 4 timmar

Ingredienser:

- Majonnäs - 3½ deciliter

- Gräddfil - knappt 2½ deciliter

- Kärnmjölk - 1½ deciliter

- Torkad gräslök - 1 matsked

- Torkad persilja - 2 teskedar

- Torkad dill - 1½ tesked

- Vitlökspulver - 1 tesked

- Lökpulver - ½ tesked

- Salt - ¼ tesked

- Svartpeppar - ¼ tesked

- Strösocker - ½ tesked

Tillagning:

1. Lägg samtliga ingredienser i en medelstor skål.

2. Vispa eller mixa tills dressingen är helt fri från klumpar.

3. Låt stå kallt i 4 timmar innan servering.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång