Colorado burger

USA

Portioner: 4

Tillagningstid: 70 minuter

Ingredienser:

- Hamburgerbröd, gärna kryddade med till exempel jalapeño - 4 stycken

- Nötfärs med 10-15% fetthalt - 450 gram

- Pepperjackost - 4 skivor

- Cheddarost, skivad - 120-160 gram

- Grön chili, gärna Anaheim - 6 stycken

- Tomat - 1 styck

- Bladsallad efter smak

- Chipotlemajonnäs, eller annan chilikryddad majonnäs eller aioli efter smak

- Osaltat smör efter smak

- Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning:

1. Dela färsen i fyra delar. Rulla dem till löst packade köttbullar.

2. Smält smör. Pensla insidan av brödet med det smälta smöret.

3. Skiva chilifrukterna tunt. Blanda dem med 1 tesked smält smör kryddat med salt och peppar.

4. Pensla en grillpanna med smält smör. Lägg köttbullarna på pannan och tryck till dem baksidan av en stekspade i 10 sekunder. Krydda med salt och peppar. Vänd dem och lägg 30-40 gram skivad kall cheddarost på varje hamburgare. Låt osten smälta och tillaga hamburgaren till önskad stekgrad.

5. Lägg de skivade chilifrukterna på grillen och låt dem karamelliseras i 2-3 minuter. Dela dem i fyra lika stora portioner. Platta till portionerna och lägg en skiva pepperjackost som får smälta på varje portion.

6. Lägg hamburgerbröden med de smörade sidorna nedåt på grillen, så att de rostas något.

7. Lägg en hamburgare på bottendelen av varje hamburgerbröd. Lägg chili med pepperjackost över, därefter två salladsblad, två skivor tomat och 30-40 gram chipotlemajonnäs på toppen. Lägg ovandelen av hamburgerbröden vid sidan.

8. Servera gärna med French fries.

French fries

Portioner: 4

Tillagningstid: 105 minuter

Ingredienser:

- Mjölig potatis, helst Idahopotatis, efter smak

- Jordnötsolja - 3¾ liter

- Husets kryddning* efter smak

* Blanda 3 delar salt med ½ del vitlökspulver, 1 del svartpeppar och 1 del paprikapulver.

Tillagning:

1. Skär potatisarna i stavar. Lägg dem i en stor skål med isvatten. Låt stå i 30 minuter.

2. Häll oljan i en stor tjockbottnad kastrull. Värm till drygt 160 grader.

3. Torka potatisstavarna med hushållspapper. Fritera dem i 7-8 minuter tills de är lätt brynta.

4. Ta upp potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Upprepa vid behov. Låt potatisen rinna av i minst 10 minuter. Höj oljans temperatur till 175 grader.

5. Fritera potatisen i ytterligare 1-3 minuter tills den är gyllenbrun. Låt den rinna av igen och krydda med husets kryddning. Servera varmt.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång