Draniki

Vitryssland

Portioner: 4

Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

- Fasta potatisar - 12 stycken

- Gul lök - 1 styck

- Salt efter smak

- Solrosolja till stekning

- Smetana som tillbehör

- Bladpersilja som garnering

Tillagning:

1. Skala och skölj potatisarna. Skala löken.

2. Riv potatisarna och löken fint. Salta. Blanda så att smeten blir jämn.

3. Värm olja i en stekpanna. Sprid ut lite smet till plättar. Stek på ena sidan 2-3 minuter på medelvärme. Vänd och stek på andra sidan 1-2 minuter.

4. Blanda smeten inför varje stekomgång. Stek plättar i omgångar tills smeten är slut.

5. Servera med smetana. Garnera med lite grovhackad bladpersilja.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång