Eisbein

Namibia

Portioner: 4

Tillagningstid: 315 minuter före svalning + 110 minuter efter

Svalningstid: 12 timmar

Ingredienser:

- Fläsklägg - 2 stycken à 1 kilogram

- Korianderfrön - 1 matsked

- Olivolja - 1 matsked

- Honung - 1 matsked (kan uteslutas)

- Salt och peppar efter smak

- Senap som tillbehör

- Surkål som tillbehör

Tillagning:

1. Koka upp en stor kastrull med vatten. Lägg ner fläskläggen i sina vakuumförpackningar. Se till att de är helt täckta av vatten. Låt koka långsamt i 5 timmar. Låt därefter fläskläggen svalna i sina förpackningar i kokvattnet, gärna över natten.

2. Värm ugnen till 180 grader.

3. Ta fläskläggen ur sina förpackningar. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla olivolja och honung, om så önskas, över fläskläggen. Krossa korianderfrön lätt. Krydda fläskläggen med salt, peppar och korianderfrön och gnid in i köttet.

4. Ställ in formen i ugnen, låt stå 1½ timme eller tills svålen är knaprig.

5. Servera gärna med ett smörigt potatismos, senap och surkål.

Smörigt potatismos 

Portioner: 4

Tillagningstid: 70 minuter

Ingredienser:

- Potatisar, mjöliga - 450 gram

- Smör - 225 gram

- Mjölk - 1¼ deciliter

- Salt - 1 knapp tesked

- Vitpeppar efter smak

Tillagning:

1. Värm en kastrull med vatten till 90 grader.

2. Skala och skiva potatisarna i centimetertjocka skivor.

3. Lägg potatisskivorna med mjölk, smör och salt i en plastpåse med ziplås. Stäng igen.

4. Lägg ner påsen med ziplåset uppåt. Koka upp och låt koka lugnt i 30 minuter, eller tills potatisen är mjuk.

5. Sila potatisen så att det smälta smöret och mjölken kommer i en skål. Pressa potatisskivorna genom silen.

6. Blanda ihop potatismoset med det smälta smöret och mjölken. Smaka av med salt och peppar.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång