Empanadas med ost och räkor

Chile

Portioner: 4

Tillagningstid: 115 minuter

Ingredienser:

- Vetemjöl - 215 gram + till bakbordet

- Smör - 60 gram

- Salt - ¼ tesked till degen + efter smak till räkorna

- Bakpulver - ½ tesked

- Apelsinjuice - 2 matskedar

- Mineralvatten, med eller utan kolsyra - ¼ deciliter

- Skalade råa räkor - 2½ deciliter

- Salladslökar - 5 stycken

- Chilipulver, eller helst merquén - ½ tesked

- Svartpeppar efter smak

- Ost efter smak

- Vegetabilisk olja till deg, stekning och fritering

Tillagning:

1. Mixa vetemjöl, bakpulver och ¼ tesked salt. Tillsätt smöret i bitar, mixa. Tillsätt apelsinjuice och mineralvatten, mixa till smeten blir som små klumpar. Lägg i en skål, tryck ihop till en sammanhållen deg. Droppa lite olja över, täck med handduk och låt stå i rumstemperatur i en timme.

2. Värm 1 matsked olja på medelvärme i en stekpanna. Finhacka salladslökarna, både det gröna och det vita. Fräs i oljan tills löken är lätt brynt och mjuk, i cirka 3 minuter. Tillsätt salt, peppar och chilipulver, rör om väl.

2. Tillsätt räkorna till löken. Låt steka tills de är rosa. Ta bort från värmen och låt svalna.

3. Dela degen i sex delar, kavla ut så att de blir tunna och runda. Lägg en sjättedel av lök- och räkfyllningen samt ost skuren i små tärningar på varje degplatta. Vik ihop till halvcirklar, fäst kanterna med vatten och tryck ihop med gaffel eller med nyporna.

4. Värm rikligt med olja i en djup stekpanna. Lägg ner två eller tre empanadas åt gången, låt frityrsteka cirka 1 minuter per sida tills färgen börjar bli brun.

5. Ta upp med hålslev och låt rinna av 1 minut på hushållspapper. Ät varmt.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång