Fetaostfyllda kycklingrullader

Nya Zeeland

Portioner: 4

Tillagningstid: 90 minuter

Ingredienser:

- Kycklingbröstfiléer utan skinn och ben - 4 stycken à 200 gram

- Olivolja - 2 matskedar + mer till pensling

- Fetaost - 200 gram

- Färsk oregano, finhackad - 2 matskedar

- Vitlöksklyftor - 4 stycken

- Finrivet citronskal - ½ tesked

- Salt och nymald svartpeppar efter smak

Tillagning:

1. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt, pensla med olja. Värm ugnen till 220 grader.

2. Putsa kycklingfiléerna, skär dem längs ena långsidan så att de går att vika upp och banka dem till 3 millimeters tjocklek. Lägg dem på bakplåten utan att de ligger på varandra. Pensla filéerna med olja. Salt och peppra.

3. Smula fetaosten, finhacka vitlöksklyftorna. Blanda fetaosten och vitlöken med finhackad oregano och finrivet citronskal. Fördela blandningen över kycklingfiléerna, utan att den kommer alltför nära kanterna.

4. Rulla ihop den första kycklingfilén med början vid den smalare änden. Knyt ihop med steksnöre med 2½ centimeters mellanrum. Upprepa med resten av kycklingfiléerna.

5. Värm 2 matskedar olivolja i en stor tung stekpanna på medelhög värme. Lägg i kycklingrulladerna och låt dem brynas runt om under cirka 10 minuter. Lägg över rulladerna till en liten långpanna och grädda i ugnen i 5-7 minuter.

6. Skär gärna rulladerna i skivor innan de läggs upp på fat.

7. Servera gärna med svampsås med pepparrot till samt med rostade grönsaker med grönpepparkorn och dijonsenap.

Svampsås med pepparrot

Portioner: 4

Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser:

- Champinjoner - 250 gram

- Olivolja - 2 matskedar

- Smör - 30 gram

- Vitlöksklyfta - 1 styck

- Crème fraîche (eller helst sour cream) - 1¼ deciliter

- Pepparrotsvisp - 1 matsked

- Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Värm olja och smör på medelvärme i en stekpanna, gärna efter att kött stekts innan till vilken såsen ska serveras. Rengör i så fall inte pannan efter att köttet stekts.

2. Skiva svampen och krossa vitlöksklyftan. Tillsätt till oljan och smöret, fräs i 3-4 minuter.

3. Rör ner crème fraîche och pepparrotsvisp. Sjud upp såsen och smaka av med salt och peppar.

Rostade grönsaker med grönpepparkorn och dijonsenap

Portioner: 4

Tillagningstid: 75 minuter

Ingredienser:

- Olivolja - 2 matskedar

- Vitlöksklyftor - 3 stycken

- Citron - 1 styck

- Grönpepparkorn - 2 matskedar

- Små delikatess- eller färskpotatisar - ½ kilogram

- Nyskördade små morötter - 350 gram

- Haricots verts - 250 gram

- Sallads- eller vårlökar - 12 stycken

- Dijonsenap - 3 teskedar

Tillagning:

1. Värm oljan i en stor tjockbottnad och djup stekpanna med lock på låg medelvärme.

2. Krossa vitlöksklyftorna. Riv skalet av citronen, pressa ur och spara saften. Lägg vitlöken, citronskal, grönpeppar och hela potatisar i pannan, salta ordentligt. Dela potatisarna i halvor om de är stora.

3. Täck med lock och tillaga i 20 minuter, rör om emellanåt. Värmen ska vara så att det ångar och fräser lätt.

4. Putsa morötterna, skala dem om så önskas. Tillsätt dem till potatisen och tillaga i ytterligare 20 minuter under lock.

5. Klipp bönorna och trimma salladslöken. Tillsätt dem till potatisen och morötterna. Tillaga i 20 minuter till, eller tills grönsakerna är mjuka, alltjämt under lock.

6. Rör ner citronsaft och dijonsenap.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång