Fisk liboke

Rwanda

Portioner: 4

Tillagningstid: 75 minuter

Ingredienser:

- Blandade vita fiskfiléer, till exempel pangasius, tilapia och/eller kapkummel - 1 kilogram

- Majsolja - 4 matskedar

- Gul lök - 1 styck

- Tomater - 2 stycken

- Salt efter smak

- Chilipasta efter smak

- Bananblad efter behov

Tillagning:

1. Värm ugnen till 190 grader.

2. Tärna tomaterna. Skala löken, halvera den och skiva halvorna. Salta och krydda efter smak med chilipasta. Värm majsoljan i en kastrull. Lägg ner tomat- och lökblandningen i kastrullen, låt puttra i 15 minuter.

3. Värm bananbladen i ugnen tills de blir mjuka och böjbara.

4. Skär fiskfiléerna i mindre bitar.

5. Fördela tomat- och lökblandningen på bananbladen, så att det blir fyra lika stora portioner i varsitt bananbladspaket. Det behövs ett lager på 2-3 bananblad per paket för att det inte ska läcka. Fördela fisken ovanpå tomat- och lökblandningen. Förslut som ett paket eller som en påse, knyt ihop med steksnöre så att det håller tätt.

6. Ställ in paketen i ugnen och låt stå i 30 minuter.

7. Servera gärna med ingefärsris.

Ingefärsris

Portioner: 4

Tillagningstid: 40 minuter

Ingredienser:

- Riven ingefära - 2 matskedar

- Strösocker - 1 tesked

- Grovt salt - 1 tesked

- Jasminris - ½ liter

Tillagning:

1. Koka upp 6¼ deciliter vatten med riven ingefära, socker och salt. Låt koka i 2 minuter.

2. Rör ner riset och låt koka på låg värme under lock i 18 minuter, eller tills vattnet absorberats.

3. Ta av kastrullen från värmen och låt stå i 7 minuter under lock.

4. Fluffa riset med en gaffel innan servering.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång