Fläskrullad med champinjoner och ananas

Ryssland

Portioner: 4

Tillagningstid: 180 minuter

Ingredienser:

- Fläskkarré, hel bit - 800 gram

- Champinjoner - 250 gram

- Gul lök - 1 styck

- Ananasring, färsk eller konserverad - 1 styck

- Ost - 6-8 skivor

- Grovkornig senap - 3 teskedar

- Olivolja till stekning

- Färsk rosmarin efter smak

- Salt efter smak

- Salladsblad och tomat som tillbehör

Tillagning:

1. Skiva champinjonerna. Skala och halvera löken, skiva den sedan. Skär ananasringen i små bitar. Stek champinjoner, lök och ananas med grovhackad rosmarin och salt i olja i 5 minuter.

2. Gör ett snitt i mitten av köttet, och skär nästan ända ner till botten så att köttet kan vikas upp som en bok.

3. Vänd köttet och skär liknande snitt på högra och vänstra delen av köttet, så att det kan vikas upp ytterligare. Vik ut köttet och platta till det så mycket det går. Skär bort tjockare bitar om det behövs, så att köttet får så jämn tjocklek som möjligt. Värm ugnen till 200 grader.

4. Stryk senap på köttet, lägg sedan ananasbitar över. Salta. Lägg två rader med ostskivor över, med ett mellanrum emellan för svamp- och lökfyllningen. Lägg fyllningen mellan ostraderna. Rulla ihop och knyt ihop med steksnöre.

5. Ställ in rulladen i ugnen och låt stå tills genomstekt, vilket kan ta mellan 60 och 90 minuter. Ha folie över om det behövs.

6. Ta ut rulladen och skär i skivor. Servera med gröna salladsblad och tomatklyftor som tillbehör.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång