Friterade köttbullar
Kina
Portioner: 4
Tillagningstid: 75 minuter
Ingredienser:
- Fläskfärs - 200 gram
- Risvin - 2 teskedar
- Sojabönspasta - 1 tesked
- Kinesiska fem kryddor - 1 tesked
- Majsstärkelse - 2 matskedar
- Ägg - ½ styck
- Salladslök efter smak
- Färsk ingefära efter smak
- Salt efter smak i köttbullarna + som tillbehör
- Frityrolja till fritering
- Grovmalen svartpeppar som tillbehör
- Dillkvistar som tillbehör
Tillagning:
1. Putsa salladslöken, skär i mindre bitar och lägg i kallt vatten. Skala ingefäran, skär i mindre bitar och lägg i vattnet tillsammans med salladslöken. Låt stå i en halvtimme.
2. Blanda färsen med sojabönspasta, fem kryddor, salt, risvin och ägg.
3. Finhacka salladslöken och ingefäran. Blanda ner i färsen.
4. Blanda majsstärkelse med ½ deciliter saltat vatten. Häll ner i färsen och rör om tills vätskan absorberats.
5. Forma färsen till små köttbullar.
6. Värm olja i en stor kastrull. Fritera köttbullarna, först på relativt hög värme till fin färg och krispig yta, sedan på låg värme så att de blir genomstekta.
7. Servera med peppar blandat med salt i en liten skål vid sidan om. Garnera med dillkvistar.