Gazpacho

Spanien

Portioner: 4

Tillagningstid: 30 minuter före kylning + 5 minuter efter

Kylning: 1 timme eller mer

Ingredienser:

- Tomater, mogna - 12 stycken

- Gurka, liten - 1 styck

- Grön spetspaprika - 1 stor bit

- Vitlöksklyftor - 2 stycken

- Formfranska - 4 skivor

- Vegetabilisk olja - 6 matskedar

- Vitvinsvinäger - 2 matskedar

- Salt efter smak

Tillagning:

1. Skär kanterna av brödskivorna, tärna dem sedan och lägg i en behållare.

2. Skär kvisten av tomaterna, hacka dem i mindre bitar och lägg i behållaren.

3. Skär av en bit av gurkan och lägg undan till senare. Skär resten i tärningar. Skala vitlöksklyftorna och skär i mindre bitar. Hacka paprikan. Lägg allt i behållaren.

4. Häll ½ liter vatten i behållaren, tillsammans med olja och vinäger. Salta.

5. Mixa med stavmixer till slät konsistens. Ställ in i kylskåpet och låt stå minst 1 timme innan servering.

6. Hacka den sparade gurkbiten och strö över gazpachon när den hällts upp portionsskålar.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång