Grillad fjällröding

Sverige

Portioner: 4

Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser:

- Hela urtagna fjällrödingar - 2 stycken

- Olivolja till pensling

- Salt och peppar efter smak

- Citron - 1 styck

- Dill - 1 knippe

Tillagning:

1. Skölj fiskarna noga med vatten. Pensla dem med olivolja samt salta och peppra, även på insidan. Dela citronen och gnid in fiskarna med den. Fyll buken med dill.

2. Lägg rödingarna på en uppvärmd grillpanna. Grilla på båda sidorna i cirka 10 minuter, eller tills köttet släpper från benen. Vänd bara en gång.

3. Servera gärna med spetskål med grädde och citron, grillad citron och mandelpotatiskroketter med västerbottensost.

Spetskål med grädde och citron

Portioner: 4

Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser:

- Spetskål - ½ styck

- Smör - 2 matskedar

- Kycklingbuljong - ½ deciliter

- Matlagningsgrädde - ½ deciliter

- Citronsaft - 2 matskedar

- Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Ta bort den grova nerven längs mitten av kålbladen. Strimla kålen fint.

2. Lägg kålen i en kastrull med smör och buljong. Sjud tills kålen är mjuk men fortfarande spänstig.

3. Tillsätt grädde och citronsaft. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Grillad citron

Portioner: 4

Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser:

- Citroner - 2 stycken

Tillagning:

1. Dela citronerna mitt itu. Lägg dem på varm grillpanna med citronköttet nedåt. Låt ligga tills de fått starka grillränder. Ju längre de ligger på pannan, desto sötare blir smaken. 

Mandelpotatiskroketter med västerbottensost

Portioner: 4

Tillagningstid: 55 minuter

Ingredienser:

- Mandelpotatisar - 6 stycken

- Kruspersilja - 1 knippe

- Mandelspån - 1 deciliter

- Margarin - 2 matskedar

- Riven västerbottensost - 2 deciliter

- Lättmjölk - 3 matskedar

- Vetemjöl - 3 matskedar

- Ägg - 1 styck

- Ströbröd - 1½ deciliter

- Vegetabilisk olja - 3 matskedar

- Salt till kokningen

Tillagning:

1. Ställ in ugnsvärmen på 125 grader. Skala potatisarna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i potatisarna och koka 15 minuter. Häll av, låt ånga av och svalna något.

2. Lägg potatisen i en mixer tillsammans med persilja, mandelspån, margarin, ost, mjölk och mjöl. Mixa väl.

3. Mjöla händerna lätt. Forma en dryg matsked av potatissmeten i taget till avlånga kroketter.

4. Vänd kroketterna i ägg, sedan i ströbröd så att de blir helt täckta. Lägg dem på en ugnsplåt täckt av bakplåtspapper.

5. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kroketterna i omgångar tills de är gyllengula runt om. Vänd ofta.

6. Lägg tillbaka de stekta kroketterna på plåten och ställ in dem i ugnen efter hand som de blir klara. Låt stå i ugnen i 5 minuter så att de blir helt genomvarma.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång