Grillade kycklingspett

Turkiet

Portioner: 4

Tillagningstid före marinering: 20 minuter före marinering + 40 minuter efter

Marinering: 60 minuter

Ingredienser:

- Kycklingbröstfiléer - 600 gram

- Tomater - 2 stycken

- Gröna paprikor, långa (sivribiber) - 4 stycken + ett par till att grilla som tillbehör

- Paprikapasta - 2 matskedar

- Mjölk - 2 matskedar

- Sojasås och kycklingkrydda efter smak

- Vegetabilisk olja till grillpannan

- Pommes frites, tomater och rosésallad som tillbehör

Tillagning:

1. Putsa och tärna kycklingköttet. Blanda med paprikapasta, mjölk, sojasås och kycklingkrydda, låt stå i kylskåp i 1 timme.

2. Skär tomater och 4 paprikor i munsbitar. Trä köttet på spett varvat med tomat- och paprikabitar.

3. Pensla en grillpanna med olja, låt spetten grillas runt om tills de fått fin färg och är lagom genomstekta.

4. Servera med pommes frites, grillade halverade tomater, grillade långa gröna paprikor och rosésallad.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång