Grillade kycklingspett
Turkiet
Portioner: 4
Tillagningstid före marinering: 20 minuter före marinering + 40 minuter efter
Marinering: 60 minuter
Ingredienser:
- Kycklingbröstfiléer - 600 gram
- Tomater - 2 stycken
- Gröna paprikor, långa (sivribiber) - 4 stycken + ett par till att grilla som tillbehör
- Paprikapasta - 2 matskedar
- Mjölk - 2 matskedar
- Sojasås och kycklingkrydda efter smak
- Vegetabilisk olja till grillpannan
- Pommes frites, tomater och rosésallad som tillbehör
Tillagning:
1. Putsa och tärna kycklingköttet. Blanda med paprikapasta, mjölk, sojasås och kycklingkrydda, låt stå i kylskåp i 1 timme.
2. Skär tomater och 4 paprikor i munsbitar. Trä köttet på spett varvat med tomat- och paprikabitar.
3. Pensla en grillpanna med olja, låt spetten grillas runt om tills de fått fin färg och är lagom genomstekta.
4. Servera med pommes frites, grillade halverade
tomater, grillade långa gröna paprikor och rosésallad.