Grillade marinerade kycklingben

Iran

Portioner: 4

Tillagningstid: 60 minuter

Ingredienser:

- Kycklingben - 10-12 stycken

- Gula lökar - 2 stycken

- Citronsaft - 2½ deciliter

- Saffran och salt efter smak

- Tomater som tillbehör

- Isbergssallad som tillbehör

- Inlagd gurka som tillbehör

- Gröna oliver som tillbehör

- Ris som tillbehör

- Pitabröd som tillbehör

Tillagning:

1. Lägg kycklingbenen i en skål med riven lök, citronsaft, saffran och salt. Låt stå i en halvtimme i rumstemperatur, eller över natten i kylen.

2. Koka ris, hälften på vanligt sätt, hälften med lite saffran.

3. Grilla de marinerade kycklingbenen. Lägg upp på tallrikar med ris med saffransris överst, med strimlad isbergssallad, med inlagd gurka och oliver, med en apelsinklyfta, med en grillad tomat, med tomatklyftor och med pitabröd.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång