Havsabborre med spenat, räkor och mandel
Italien
Portioner: 4
Tillagningstid: 90 minuter
Ingredienser:
- Purjolök - 1 styck
- Havsabborre (seabass), filéad med skinn - 4 stycken
- Citron efter smak
- Mandlar efter smak
- Pistagenötter efter smak
- Färsk bladspenat - 200 gram
- Torrt vitt vin - 1¼ deciliter
- Ägg - 1 styck
- Olivolja efter smak
- Salt och peppar efter smak
- Räkor med skal - 200 gram
Tillagning:
1. Skala räkorna, ta huvudet av dem och peta bort tarmen.
2. Mosa räkorna grovt.
3. Koka upp vatten, lägg ner spenatbladen. Häll av dem efter någon minut och skär dem i mindre bitar.
4. Värm olivolja i en stekpanna. Hacka purjolöken och fräs den i oljan.
5. Tillsätt räkmoset och spenaten. Häll ner vinet. Låt puttra några minuter.
6. Ta bort från värmen och blanda ner ett ägg. Salta och peppra, ställ sedan åt sidan så länge.
7. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt, pensla med olja. Sätt ugnen på 180 grader.
8. Koka upp vatten, skålla 16 gröna purjolöksblad några minuter. Lägg bladen på bakplåtspappret.
9. Lägg fyra fiskfiléer på bladen, så att två blad ligger tvärs under varje filé. Fördela fyllningen ovanpå filéerna. Lägg de resterande fyra filéerna över. Lägg ett par purjolöksblad tvärs över varje fisk, därefter citronskivor överst.
10. Skålla mandel, skala pistagenötter. Hacka mandlarna och nötterna och strö över fiskarna. Ringla olivolja över.
11. Salta och peppra. Ställ in i ugnen och låt stå 30
minuter.