Holsteiner Schnitzel
Tyskland
Portioner: 4
Tillagningstid: 40 minuter
Ingredienser:
- Skinkschnitzlar - 4 stycken
- Vetemjöl - 4 matskedar
- Ägg - 6 stycken
- Ströbröd - 100 gram
- Klarifierat smör efter behov
- Salt och svartpeppar efter smak
Tillagning:
1. Banka ut schnitzlarna under plastfolie. Krydda med salt och peppar.
2. Häll mjöl, två uppvispade ägg och ströbröd på varsitt fat. Doppa schnitzlarna i tur och ordning i mjölet, ägget och ströbrödet. Stek i olja på bägge sidorna tills paneringen är gyllenbrun.
3. Värm smöret i en stekpanna. Stek de resterande äggen på ena sidan.
4. Lägg upp varje schnitzel med ett stek ägg på toppen. Servera gärna med stekt lök, stekt potatis och en blandad sallad med honungs- och senapsdressing.
Stekt lök
Portioner: 4
Tillagningstid: 10 minuter
Ingredienser:
- Gula lökar - 6-8 stycken
- Vetemjöl - 1 rågad tesked
- Vegetabilisk olja - 2 matskedar
- Smör - 1 matsked
- Salt efter smak
Tillagning:
1. Skala lökarna och skär dem i tunna skivor.
2. Pudra mjöl över lökskivorna, så att alla lökskivor har kontakt med mjölet.
3. Värm oljan i en stekpanna. Fräs löken under regelbunden omrörning.
4. Tillsätt smöret och stek löken under konstant omrörning till önskad färg. Salta och servera.
Stekt potatis
Portioner: 4
Tillagningstid: 60 minuter
Ingredienser:
- Potatisar, små - 600 gram
- Smör - 20 gram
- Vegetabilisk olja - 2 matskedar
- Lagerblad - 1 styck
- Havssalt - 1 tesked
- Ströbröd - 2 matskedar
Tillagning:
1. Koka potatisarna med skal i 20 minuter i saltat vatten. Låt dem ånga av och skala medan de är varma.
2. Värm smöret och oljan i en stor stekpanna. Lägg ner potatisarna tillsammans med lagerblad och stek på hög värme tills de är gyllenbruna.
3. Tillsätt havssalt och ströbröd, stek i ytterligare 2-3 minuter. Rör om då och då.
Blandad sallad med honungs- och senapsdressing
Portioner: 4
Tillagningstid: 50 minuter
Ingredienser:
- Röd paprika - ½ styck
- Grön paprika - ½ styck
- Rödlök, liten - 1 styck
- Gurka - ½ styck
- Majs - cirka 150 gram
- Blandade örter, till exempel kruspersilja, dill, körvel, ängssyra, pimpinell, gurkört, krasse och gräslök - 2 matskedar
- Örtkryddad vinäger, till exempel dragonvinäger - 2 matskedar
- Vegetabilisk olja - 2 matskedar
- Senap, medelstark - ½ tesked
- Honung - ½ tesked
- Salt och peppar efter smak
- Strösocker efter smak
Tillagning:
1. Skölj och putsa paprikorna och gurkan. Skär i tärningar. Skala löken och tärna även den. Häll av majsen. Blanda paprika-, gurk- och löktärningarna med majsen i en salladsskål.
2. Hacka och blanda ihop örterna. Vispa ihop vinäger, olja, senap och honung. Tillsätt örtblandningen, salt, peppar och socker. Häll dressingen över salladen och blanda väl.
3. Låt salladen stå en halvtimme innan servering.