Iceberg wedge salad

USA

Portioner: 4

Tillagningstid: 40 minuter

Ingredienser:

- Tomater, små - 2 stycken

- Rödlök, liten - 1 styck

- Vitvinsvinäger efter behov

- Bacon - 115 gram

- Vitt bröd, delat i stora smulor - 1¼ deciliter

- Blåmögelost, mild - 115 gram

- Majonnäs - 1¼ deciliter

- Gräddfil - 1¼ deciliter

- Kärnmjölk - 1¼ deciliter

- Citronsaft - 1 matsked

- Isbergssallad - 1 huvud

- Salt och svartpeppar efter smak

- Färsk gräslök efter smak

Tillagning:

1. Tärna tomaterna och lägg dem i ett durkslag. Strö rikligt med salt över och låt stå så att de kan rinna av.

2. Skala och hacka rödlöken. Lägg i en liten skål och täck med vitvinsvinäger. Låt stå medan övriga ingredienser görs i ordning.

3. Tärna och stek baconet i cirka 5 minuter, tills det blir knaprigt, i en stekpanna utan fett. Rör ibland. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Låt baconfettet vara kvar i stekpannan.

4. Stek brödsmulorna i baconfettet tills de är brynta och knapriga, i cirka 3-4 minuter. Låt rinna av på hushållspapper, krydda rikligt med salt och peppar.

5. Mosa blåmögelosten. Rör ner majonnäs, gräddfil, kärnmjölk och citronsaft till en smidig dressing med små ostklumpar. Krydda med peppar.

6. Ta bort de yttre bladen från isbergssalladen. Skär den i fyra klyftor, så att bladen i varje klyfta hänger samman.

7. Lägg isbergssalladsklyftorna på tallrikar. Häll dressing över. Strö därefter över de avrunna tomaterna, den avrunna rödlöken, baconet, brödsmulorna och klippt gräslök.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång