Jägerschnitzel

Tyskland

Portioner: 4

Tillagningstid: 80 minuter

Ingredienser:

- Skinkschnitzlar - 4 stycken

- Vetemjöl efter behov

- Salt och peppar efter smak

- Solrosolja till stekning

- Köttbuljong - 8 deciliter

- Bacon - 200 gram

- Champinjoner, färska - ½ kilogram

- Gula lökar - 2 stycken

- Tomatpuré - 2 matskedar

- Färsk kruspersilja, hackad - 2 matskedar + lite extra till garnering 

- Vitt vin - 4 deciliter

- Mörk sojasås - 2 teskedar

- Sockerbitar - 2 stycken

- Majsstärkelse (Maizena) efter behov

- Pommes frites till servering

Tillagning:

1. Skär bacon, lök och champinjoner i små tärningar. Stek i olja.

2. Tillsätt tomatpuré. Häll över vinet och låt det reducera något.

3. Häll över buljong, sojasås och 8 deciliter vatten. Låt vattnet reducera bort.

4. Tillsätt lite majsstärkelse och låt såsen tjockna lite. Tillsätt persiljan mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

5. Salta och peppra schnitzlarna. Vänd dem i mjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek schnitzlarna på bägge sidorna.

6. Lägg en schnitzel per tallrik, häll såsen över och garnera med lite persilja. Servera med pommes frites och gärna med en gurk- och äppelsallad.

Gurk- och äppelsallad

Portioner: 4

Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser:

- Gurka - 1 styck

- Röda äpplen - 2 stycken

- Vår- eller salladslökar - 3 stycken

- Färsk dill - 1 knippe

- Pepparrot, riven - 1 matsked

- Mjölk - 3 matskedar

- Vegetabilisk olja - 5 matskedar

- Vitvinsvinäger - 2 matskedar

- Strösocker - 1 tesked

- Cayennepeppar - 1 nypa

- Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Blanda ihop olja, vinäger, salt, peppar, cayennepeppar, socker och pepparrot till en dressing.

2. Finhacka dillen. Tillsätt den tillsammans med mjölk till dressingen.

3. Skölj och putsa salladslökarna. Skär dem i tunna ringar. Skölj äpplena och ta bort fröhusen, skär dem i tärningar. Skölj gurkan, skär bort ändarna, halvera den på längden och skär sedan i bitar. Blanda salladslökarna, äpplena och gurkan. Blanda med dressingen, smaka av med salt och peppar.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång