Juletorsk

Norge

Portioner: 4

Tillagningstid: 65 minuter

Ingredienser:

- Torskskivor med ben och skinn, cirka 4 centimeter tjocka - 4 stycken

- Ättika - 3 matskedar

- Vispgrädde - 1 deciliter

- Smör - 150 gram

- Kruspersilja, hackad - 3 matskedar

- Citron - 1 styck

- Morötter - 4 stycken

- Mandelpotatis efter smak

- Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Koka upp vatten med salt, cirka ½ deciliter salt per liter vatten. Tillsätt ättika till vattnet och ta bort kastrullen från spisplattan.

2. Lägg ner torskskivorna i vattnet och låt dem dra tills köttet lossnar från benet. Lyft upp fisken med hålslev.

3. Skala och koka mandelpotatis och morötter.

4. Häll grädden i en kastrull, koka upp och låt koka tills grädden tjocknar. Ta av kastrullen från värmen.

5. Skär smöret i mindre bitar. Vispa ner smöret en bit i taget i grädden. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

6. Servera torskskivorna med mandelpotatis, morötter och såsen. Strö hackad persilja över.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång