Kalv- och fläskfärsbiffar

Ryssland

Portioner: 4

Tillagningstid: 70 minuter

Ingredienser:

- Kalvfärs - ½ kilogram

- Fläskfärs - 250 gram

- Vitt bröd - 250 gram

- Vispgrädde - 2½ deciliter

- Gul lök - 1 styck

- Salt - 1½ tesked

- Svartpeppar - ½ tesked

- Ägg - 1 styck

- Vegetabilisk olja till stekningen

Tillagning:

1. Skala och mixa löken. Blanda den med kalv- och fläskfärsen.

2. Salta och peppra. Tillsätt ett ägg.

3. Smula brödet utan kanter och tillsätt grädde. Låt smulorna bli ordentligt indränkta. Tillsätt till färsen och blanda väl.

4. Värm ugnen till 200 grader.

5. Värm olja i en stekpanna. Forma färssmeten till biffar. Stek dem cirka 4 minuter per sida på medelvärme.

6. Lägg biffarna i en ugnsfast form och ställ in dem i ugnen. Låt stå i 5-10 minuter, tills de precis är genomstekta.

7. Låt biffarna vila några minuter innan de serveras.

8. Servera gärna med adzika och potatisdraniki.

Adzika

Portioner: 4

Tillagningstid: 15 minuter

Lagring: 1 dygn

Ingredienser:

- Tomater - 750 gram

- Röd paprika - 250 gram

- Röd chilifrukt - 50 gram

- Vitlöksklyftor - 5 stycken

- Strösocker - ¾ matsked

- Salt - drygt ¾ matsked

Tillagning:

1. Skala vitlöken. Trimma tomaterna, paprikan och chilipepparn. Ta ur fröna ur paprikan och chilifrukten. Mixa ihop tomaterna, paprika, chilifrukten och vitlöken.

2. Tillsätt salt och socker.

3. Låt dra ett dygn.

4. Häll av vätskan som separeras under tiden som adzikan står och drar.

5. Förvara adzikan i en burk i kylskåpet fram till servering.

Potatisdraniki

Portioner: 4

Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

- Potatisar - 5 stycken

- Ägg - 2 stycken

- Gul lök - 1 styck

- Vetemjöl - 3 matskedar

- Salt och svartpeppar efter smak

- Vegetabilisk olja - 3 matskedar

Tillagning:

1. Riv potatisen fint. Finhacka löken. Blanda potatisen och löken i en skål tillsammans med ägg, mjöl, salt och peppar.

2. Värm olja på medelhög värme i en stor stekpanna.

3. Lägg en stor sked potatissmet i pannan, sprid ut den till en raggmunk.

4. Låt steka 4 minuter per sida.

5. Låt rinna av på hushållspapper.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång