Khachapuri med ost

Ryssland

Portioner: 4

Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

- Kefir - 1½ deciliter

- Smetana - 1½ deciliter till degen + 2 matskedar till ostfyllningen

- Vetemjöl - 300 gram + efter behov till bakbordet

- Salt - ½ tesked till degen + efter smak till ostfyllningen

- Strösocker - 1 matsked

- Bakpulver - ½ tesked

- Smör - 100 gram till degen + 25 gram till ostfyllningen (rumsvarmt) + efter smak och behov till pensling

- Vitost i lag - 350 gram

Tillagning:

1. Ta upp osten ur lagen. Blötlägg osten i vatten och låt ligga några timmar om den är för salt.

2. Smält 100 gram smör till degen.

3. Blanda ihop kefir och 1½ deciliter smetana. Tillsätt salt, socker och bakpulver. Blanda ner det smälta smöret och rör till en jämn smet.

4. Häll ner mjöl, lite i taget. Rör om till en jämn smet eller deg varje gång. Knåda till en mjuk och fluffig deg.

5. Riv osten, lägg i en skål. Tillsätt 25 gram rumsvarmt smör, 2 matskedar smetana och salt efter smak och behov. Uteslut saltet om osten är tillräckligt salt i sig. Tryck ihop ostfyllningen med en gaffel till smågrynig massa.

6. Dela degen i 4 delar. Forma varje del på ett mjölat bakbord till en rund platt kaka. Eftersom degen är så mjuk går det bra att använda bara händerna.

7. Lägg ostfyllning på den mittersta fjärdedelen på varje kaka. Täck igen med den del av degen som inte är täckt med ost. All ost ska vara täckt av deg. Platta till kakorna till cirka 1-1½ centimeters tjocklek.

8. Smält smör att pensla på de stekta kakorna.

9. Stek en kaka i taget i en torr stekpanna på medelvärme. Täck med lock. Vänd när ytan är lätt brynt. Stek andra sidan utan lock. Pensla smör på och håll varmt under en handduk medan resterande kakor steks.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång