Kikärtsbollar

Turkiet

Portioner: 4

Tillagningstid: 70 minuter

Ingredienser:

- Kokta kikärter - 5-7½ deciliter

- Gul lök - 1 styck

- Vetemjöl efter behov

- Ägg - 1 styck

- Bakpulver - 1 tesked

- Mald svartpeppar - 1 tesked

- Röda paprikaflingor - 1 tesked

- Spiskummin - 1 tesked

- Bladpersilja efter smak

- Färsk dill efter smak

- Salt efter smak

- Vegetabilisk olja till stekning

- Salladsblad som tillbehör

Tillagning:

1. Mixa kikärterna till en jämn massa.

2. Tillsätt skalad lök, dill och persilja. Mixa igen.

3. Vispa upp ägget, krydda salt, peppar, spiskummin och bladpersilja. Tillsätt bakpulver. Blanda ner i kikärtssmeten.

4. Rulla bollar stora som köttbullar, rulla dem i mjöl.

5. Stek i olja till fin färg. Servera med salladsblad samt gärna med bakad getost i tomatsås.

Bakad getost i tomatsås

Portioner: 4

Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

- Margarin med olivolja - 2 matskedar

- Vitlöksklyftor - 3 stycken

- Tomater, rivna - 7,2 deciliter

- Salt - 2 teskedar

- Röda paprikaflingor - 1 tesked

- Torkad basilika - 1 tesked

- Torkad timjan - 1 tesked

- Getost - 200 gram

Tillagning:

1. Krossa vitlöksklyftorna. Stek dem i margarin i ½ minut. Värm ugnen till 200 grader.

2. Tillsätt de rivna tomaterna till vitlöken. Krydda med salt, paprikaflingor, basilika och timjan. Koka upp och låt puttra i 10 minuter tills såsen tjocknar. Häll upp såsen i en grund ugnsfast form.

3. Skär osten i tjocka skivor. Strö ut skivorna på såsen och ställ in formen i ugnen. Låt stå i 10 minuter.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång