Klassisk cebiche
Peru
Portioner: 4
Tillagningstid: 60 minuter
Ingredienser:
- Fiskfilé utan skinn och ben, gärna sjötunga - 720 gram
- Limefrukter - 12 stycken
- Chilifrukter, gärna ají limo eller annan habanero - 2 stycken
- Rödlökar - 2 stycken
- Sötpotatis - 450 gram
- Majskolv, förkokt - 225 gram
- Rostad majs - 225 gram
- Salt efter smak
- Färsk koriander efter smak
Tillagning:
1. Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Koka i saltat vatten i cirka 15 minuter eller tills den är mjuk. Ta upp och låt svalna.
2. Skär fiskfiléerna i mindre bitar, lägg dem i en skål.
3. Skala och skiva löken tunt. Skiva chilin och ta bort fröna. Tillsätt löken och chilin till fisken. Blanda om.
4. Pressa limesaften över fisken. Blanda och låt stå en minut.
5. Lägg upp fisken med lök och chili på tallrikar. Servera med sötpotatis, rostad majs och bitar av majskolv. Strö hackad koriander över.