Klibbigt ris med hummer

Spanien

Portioner: 4

Tillagningstid: 125 minuter

Ingredienser:

- Hummer, kokt - 1 styck

- Räkor, skalade - 125 gram

- Bläckfisktub - 1 styck

- Paprika, röd - 1 styck

- Paprika, grön - 1 styck

- Gul lök - 1 styck

- Vitlök - 1 klyfta

- Krossade tomater - 125 gram

- Pimiento choricero (torkad spansk peppar) eller någon annan torkad chilifrukt - 1 styck

- Paprikapulver - 1 tesked

- Arroz bomba (paellaris) eller arborioris - 500 gram

- Fiskbuljong - 2 liter

- Salt efter smak

- Olivolja till stekningen

- Karamellfärg

Tillagning:

1. Skär hummern i sex delar. Skär bläckfisktuben i tärningar.

2. Finhacka paprikan och löken. Hacka vitlöken och lägg den torkade pepparfrukten i vatten.

3. Häll olivolja i en stor stekpanna, så att botten är täckt. Lägg i hummerbitar när oljan är varm. Stek hummern något, lyft sedan bort bitarna.

4. Stek löken och paprikan i samma olja, tills det blir mjukt. Tillsätt bläckfisken och räkorna.

5. Häll av den torkade pepparfrukten och lägg den i pannan tillsammans med riset, när bläckfisken och räkorna stekt några minuter.

6. Fräs tills riset är gyllengult. Tillsätt vitlöksklyftan, lätt krossad, och rör runt till vitlöken är lätt stekt.

7. Tillsätt paprikapulver och krossade tomater. Stek under uppsikt så att inget fastnar i botten, lyft bort pannan om det behövs.

8. Häll över varm buljong. Koka upp och låt koka 10 minuter.

9. Förstärk färgen med karamellfärg och salta efter smak. Låt puttra i ytterligare 20 minuter. Rör om då och då, håll under uppsikt så att inget bränner fast i botten och så att riset blir kokt.

10. Lägg hummern över riset när det återstår några minuter av kokningen.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång