Kokospanerade kungsräkor med limeaioli
Australien
Portioner: 4
Tillagningstid: 70 minuter
Ingredienser:
- Råa kungsräkor - 16 stycken
- Vetemjöl - 1¼ deciliter
- Ägg - 2 stycken
- Kokos, riven - 2½ deciliter
- Panko (asiatiskt ströbröd) - 2½ deciliter
- Vegetabilisk olja till stekning
- Majonnäs - 1¼ deciliter
- Vitlöksklyftor, små - 2 stycken
- Limeskal, finrivet - 1 tesked
- Limesaft - 2 matskedar
- Limefrukt som tillbehör
Tillagning:
1. Skala räkorna men låt svansen vara kvar. Dra bort den mörka strängen. Platta till räkorna lätt med handflatan.
2. Häll mjölet i en skål. Lägg ner räkorna och rör om så att de blir täckta av mjöl.
3. Vispa ihop äggen med 4 matskedar vatten i en grund skål. Blanda kokos och panko på ett fat bredvid. Doppa räkorna en och en i äggsmeten, därefter i panko- och koksblandningen. Lägg på ett fat vartefter de blir panerade.
4. Värm oljan i en stor stekpanna. Stek räkorna 2 minuter per sida, eller tills de är gyllene och genomstekta.
5. Häll majonnäsen i en skål, blanda ihop med pressad vitlök, limeskal och limesaft.
6. Servera de panerade räkorna med aiolin och lite
extra lime att pressa över.