Kokospanerade kungsräkor med limeaioli

Australien

Portioner: 4

Tillagningstid: 70 minuter

Ingredienser:

- Råa kungsräkor - 16 stycken

- Vetemjöl - 1¼ deciliter

- Ägg - 2 stycken

- Kokos, riven - 2½ deciliter

- Panko (asiatiskt ströbröd) - 2½ deciliter

- Vegetabilisk olja till stekning

- Majonnäs - 1¼ deciliter

- Vitlöksklyftor, små - 2 stycken

- Limeskal, finrivet - 1 tesked

- Limesaft - 2 matskedar

- Limefrukt som tillbehör

Tillagning:

1. Skala räkorna men låt svansen vara kvar. Dra bort den mörka strängen. Platta till räkorna lätt med handflatan.

2. Häll mjölet i en skål. Lägg ner räkorna och rör om så att de blir täckta av mjöl.

3. Vispa ihop äggen med 4 matskedar vatten i en grund skål. Blanda kokos och panko på ett fat bredvid. Doppa räkorna en och en i äggsmeten, därefter i panko- och koksblandningen. Lägg på ett fat vartefter de blir panerade.

4. Värm oljan i en stor stekpanna. Stek räkorna 2 minuter per sida, eller tills de är gyllene och genomstekta.

5. Häll majonnäsen i en skål, blanda ihop med pressad vitlök, limeskal och limesaft.

6. Servera de panerade räkorna med aiolin och lite extra lime att pressa över.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång