Konfiterad torsk med grön sås

Spanien

Portioner: 4

Tillagningstid: 95 minuter

Ingredienser:

- Torskfiléer - 4 stycken

- Olivolja - ½ liter + till stekning

- Potatisar, små - 12 stycken

- Vitlöksklyftor - 3 stycken

- Vetemjöl - 1 tesked

- Vitt vin - 80 milliliter

- Fiskbuljong - 2 deciliter

- Bladpersilja - rikligt

- Gröna ärter - 100 gram (kan uteslutas)

Tillagning:

1. Värm olivoljan i en kastrull. Skala en vitlöksklyfta och lägg ner i oljan, ta upp när den är stekt.

2. Lägg ner torskfiléerna. Oljan ska täcka fisken. Låt tillagas på låg värme, cirka 80 grader, i 20 minuter. Lyft upp torskfiléerna.

3. Skala potatisarna och ångkoka dem över kokande vatten.

4. Stek potatisarna i lite olivolja.

5. Skölj persiljan och mixa med lite fiskbuljong och den stekta vitlöksklyftan.

6. Skala och hacka de resterande två vitlöksklyftorna. Värm olivolja i en djup stekpanna och stek den hackade vitlöken.

7. Tillsätt mjöl och rör om.

8. Tillsätt vin, persiljan (eller pressa vätskan ur den), resten av buljongen samt ärter. Koka tills såsen tjocknar och ärterna är mjuka men inte mosiga.

9. Arrangera fisk, potatis och sås på tallriken, servera gärna med grillad sparris och musslor a la marinara.

Grillad sparris

Portioner: 4

Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser:

- Grön sparris - ½ kilogram

- Flingsalt eller grovt salt efter smak

- Olivolja efter behov

Tillagning:

1. Skär bort de grova delarna från sparrisen.

2. Värm lite olja i en grill- eller stekpanna.

3. Grilla sparrisarna 2-3 minuter per sida.

4. Strö lite flingsalt över sparrisarna, servera med lite ytterligare flingsalt på bordet för den som vill ha mer.

Musslor a la marinara

Portioner: 4

Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

- Hjärtmusslor - ½ kilogram

- Vegetabilisk olja - ½ deciliter

- Gul lök - 1 styck

- Vitlöksklyftor - 2 stycken

- Citron - ½ styck

- Vitt vin - ¾ deciliter

- Bladpersilja efter smak

- Salt efter smak

- Grön eller röd chilipepparfrukt - 1 styck

Tillagning:

1. Låt musslorna dra i kallt vatten med rikligt med salt, för att få bort eventuell sand. Häll av vattnet och skölj musslorna.

2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Värm olja i en stekpanna, lägg ner löken och vitlöken.

3. Tillsätt saften av ½ citron samt vin, finhackad persilja, salt och finhackad chili.

4. Häll ner musslorna och tillaga i 4 minuter, tills de öppnar sig. Släng musslor som inte öppnat sig.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång