Krabb- och tilapiakroketter
Kanada
Portioner: 4
Tillagningstid: 60 minuter
Ingredienser:
- Schalottenlök - 1 styck
- Vitlöksklyfta - 1 styck
- Tilapiafilé - 450 gram
- Krabbkött - 120 gram
- Ägg - 1 styck
- Blandade italienska ostar, till exempel mozzarella, parmesan och pecarino - 2½ deciliter
- Dijonsenap - 2 matskedar
- Rökt paprikapulver - 1 tesked (kan uteslutas)
- Salt och svartpeppar efter smak
- Panko (asiatiskt ströbröd) - 1¼ deciliter
- Vegetabilisk olja till stekning
- Huvudsallat, små - 2 stycken
- Limeklyftor som tillbehör
Tillagning:
1. Finhacka schalottenlök och vitlök i en mixer.
2. Tillsätt tilapia, krabbkött, ägg, riven ost, dijonsenap och rökt paprika i mixern. Krydda generöst med peppar. Tillsätt en nypa salt. Mixa ihop tills fisken och krabban är i ärtstora bitar.
3. Häll panko i en skål. Forma minikroketter av smeten, cirka 2 matskedar stora. Det blir ungefär 30 stycken. Täck med panko.
4. Värm olja på medelhög värme i en stor stekpanna. Stek kroketterna i cirka 4 minuter per sida, eller tills de är knapriga.
5. Lägg salladsblad på ett fat, lägg en krabbkaka på varje salladsblad.
6. Servera med limeklyftor och gärna med avocadosalsa.
Avokadosalsa
Portioner: 4
Tillagningstid: 10 minuter
Ingredienser:
- Avokado - 1 styck
- Rödlök, tunt skivad - motsvarande 4 matskedar
- Limesaft - 2 matskedar
- Färsk koriander efter smak
- Salt och svartpeppar efter smak
Tillagning:
1. Skala och tärna avokadon. Blanda med de övriga
ingredienserna.