Krabb- och tilapiakroketter

Kanada

Portioner: 4

Tillagningstid: 60 minuter

Ingredienser:

- Schalottenlök - 1 styck

- Vitlöksklyfta - 1 styck

- Tilapiafilé - 450 gram

- Krabbkött - 120 gram

- Ägg - 1 styck

- Blandade italienska ostar, till exempel mozzarella, parmesan och pecarino - 2½ deciliter

- Dijonsenap - 2 matskedar

- Rökt paprikapulver - 1 tesked (kan uteslutas)

- Salt och svartpeppar efter smak

- Panko (asiatiskt ströbröd) - 1¼ deciliter

- Vegetabilisk olja till stekning

- Huvudsallat, små - 2 stycken

- Limeklyftor som tillbehör

Tillagning:

1. Finhacka schalottenlök och vitlök i en mixer.

2. Tillsätt tilapia, krabbkött, ägg, riven ost, dijonsenap och rökt paprika i mixern. Krydda generöst med peppar. Tillsätt en nypa salt. Mixa ihop tills fisken och krabban är i ärtstora bitar.

3. Häll panko i en skål. Forma minikroketter av smeten, cirka 2 matskedar stora. Det blir ungefär 30 stycken. Täck med panko.

4. Värm olja på medelhög värme i en stor stekpanna. Stek kroketterna i cirka 4 minuter per sida, eller tills de är knapriga.

5. Lägg salladsblad på ett fat, lägg en krabbkaka på varje salladsblad.

6. Servera med limeklyftor och gärna med avocadosalsa.

Avokadosalsa

Portioner: 4

Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser:

- Avokado - 1 styck

- Rödlök, tunt skivad - motsvarande 4 matskedar

- Limesaft - 2 matskedar

- Färsk koriander efter smak

- Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning:

1. Skala och tärna avokadon. Blanda med de övriga ingredienserna.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång