Krämig brysselkålsoppa med rökt fläsk och pumpafröolja

Tyskland

Portioner: 4

Tillagningstid: 55 minuter

Ingredienser:

- Brysselkål - 500 gram

- Mjölig potatis - 300 gram

- Gul lök - 1 styck

- Smör - 30 gram

- Salt och peppar efter smak

- Grönsaksbuljong - 1 liter

- Vispgrädde - 2½ deciliter

- Rökt sidfläsk - 70 gram

- Vegetabilisk olja - 1 matsked

- Formfranska - 2 skivor

- Kruspersilja efter smak

- Riven muskotnöt efter smak

- Pumpakärnolja som tillbehör

Tillagning:

1. Skölj och putsa brysselkålen. Ta av en del av de yttre bladen och lägg åt sidan tills vidare.

2. Skala, skölj och grovhacka potatisarna.

3. Finhacka löken.

4. Smält smöret i en stor kastrull. Stek brysselkålen, potatisen och löken, krydda med salt och peppar.

5. Häll över 1 liter grönsaksbuljong och 2½ deciliter vispgrädde. Koka upp och låt sjuda under lock 25 minuter.

6. Skär fläsket i fina tärningar. Stek fläsktärningarna i olja i en stekpanna tills de är knapriga. Ta upp men spara fettet i pannan.

7. Skär brödskivorna i tärningar och stek i fettet i stekpannan.

8. Ta bladen av persiljestjälkarna och finhacka dem. Blanda med fläsket och brödtärningarna.

9. Mixa soppan till slät konsistens.

10. Häll upp soppan i portionsskålar. Lägg de sparade brysselkålsbladen på soppan. Krydda med salt, peppar och lite riven muskot. Servera med fläsk- och brödtärningarna samt med pumpakärnolja som tillbehör.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång