Krämig ingefärs- och palsternacksoppa

USA

Portioner: 4

Tillagningstid: 65 minuter

Ingredienser:

- Palsternackor - 900 gram

- Sötpotatis - 1 styck

- Gul lök - 1 styck

- Ingefära, färsk - 5 centimeter

- Hönsbuljong - 9½ deciliter

- Vispgrädde - knappt 2½ deciliter

- Salt - ½ tesked

- Valnötter - knappt 2½ deciliter

- Gräslök, färsk - drygt ½ deciliter

- Svartpeppar efter smak

- Mjuka pretzels som tillbehör

Tillagning:

1. Skala palsternackorna och sötpotatisen. Skär dem i 2½ centimeter stora tärningar. Skala och hacka löken. Skala ingefärsbiten.

2. Häll buljong i en kastrull, tillsätt palsternacks- och sötpotatistärningarna tillsammans med den hackade löken och ingefärsbiten. Koka upp och låt sjuda i 25 minuter.

3. Mixa hälften av soppan med grädde. Häll över i en kastrull. Mixa den andra häften av soppan med knappt 2½ deciliter vatten. Häll över i kastrullen med den andra hälften, blanda med knappt 1¼ deciliter vatten och salta. Krydda med svartpeppar.

4. Värm soppan på medelvärme.

5. Grovhacka och rosta valnötterna i en torr stekpanna. Hacka gräslöken.

6. Häll över soppan i portionsskålar och strö valnötter och gräslök över. Servera med mjuka pretzels.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång