Krämig ingefärs- och palsternacksoppa
USA
Portioner: 4
Tillagningstid: 65 minuter
Ingredienser:
- Palsternackor - 900 gram
- Sötpotatis - 1 styck
- Gul lök - 1 styck
- Ingefära, färsk - 5 centimeter
- Hönsbuljong - 9½ deciliter
- Vispgrädde - knappt 2½ deciliter
- Salt - ½ tesked
- Valnötter - knappt 2½ deciliter
- Gräslök, färsk - drygt ½ deciliter
- Svartpeppar efter smak
- Mjuka pretzels som tillbehör
Tillagning:
1. Skala palsternackorna och sötpotatisen. Skär dem i 2½ centimeter stora tärningar. Skala och hacka löken. Skala ingefärsbiten.
2. Häll buljong i en kastrull, tillsätt palsternacks- och sötpotatistärningarna tillsammans med den hackade löken och ingefärsbiten. Koka upp och låt sjuda i 25 minuter.
3. Mixa hälften av soppan med grädde. Häll över i en kastrull. Mixa den andra häften av soppan med knappt 2½ deciliter vatten. Häll över i kastrullen med den andra hälften, blanda med knappt 1¼ deciliter vatten och salta. Krydda med svartpeppar.
4. Värm soppan på medelvärme.
5. Grovhacka och rosta valnötterna i en torr stekpanna. Hacka gräslöken.
6. Häll över soppan i portionsskålar och strö valnötter och gräslök över. Servera med mjuka pretzels.