Kyckling chakhokhbili
Georgien
Portioner: 4
Tillagningstid: 90 minuter
Ingredienser:
- Kyckling - 1 styck
- Gula lökar - 2 stycken
- Tomater - ½ kilogram
- Röda spetspaprikor - 12 stycken
- Tomatpuré - 40 gram
- Vitt vin - 1 deciliter
- Färsk koriander - 2-3 stjälkar
- Färsk dill - 1 knippe
- Vitlöksklyftor - 4 stycken
- Malda korianderfrön - 1 knivsudd
- Salt och peppar efter smak
Tillagning:
1. Skålla tomaterna, ta bort fröna. Kör tomatköttet i en mixer.
2. Ta fröna ur pepparfrukterna. Riv sedan pepparfrukterna.
3. Rengör kycklingen. Skär den i mindre bitar.
4. Skala och hacka lökarna. Hacka örterna. Finhacka vitlöksklyftorna.
5. Lägg kycklingbitar och hackad lök i en gryta. Krydda med malda korianderfrön. Låt allt steka tills löken är mjuk och kycklingen fått lite stekyta.
6. Häll över de mixade tomaterna, de rivna pepparfrukterna och tomatpurén. Koka upp.
7. Tillsätt vinet. Låt puttra i ytterligare 30-35 minuter.
8. Salta och peppra efter smak. Garnera med hackade
örter och finhackad vitlök.