Kyckling chakhokhbili

Georgien

Portioner: 4

Tillagningstid: 90 minuter

Ingredienser:

- Kyckling - 1 styck

- Gula lökar - 2 stycken

- Tomater - ½ kilogram

- Röda spetspaprikor - 12 stycken

- Tomatpuré - 40 gram

- Vitt vin - 1 deciliter

- Färsk koriander - 2-3 stjälkar

- Färsk dill - 1 knippe

- Vitlöksklyftor - 4 stycken

- Malda korianderfrön - 1 knivsudd

- Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Skålla tomaterna, ta bort fröna. Kör tomatköttet i en mixer.

2. Ta fröna ur pepparfrukterna. Riv sedan pepparfrukterna.

3. Rengör kycklingen. Skär den i mindre bitar.

4. Skala och hacka lökarna. Hacka örterna. Finhacka vitlöksklyftorna.

5. Lägg kycklingbitar och hackad lök i en gryta. Krydda med malda korianderfrön. Låt allt steka tills löken är mjuk och kycklingen fått lite stekyta.

6. Häll över de mixade tomaterna, de rivna pepparfrukterna och tomatpurén. Koka upp.

7. Tillsätt vinet. Låt puttra i ytterligare 30-35 minuter.

8. Salta och peppra efter smak. Garnera med hackade örter och finhackad vitlök.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång