Kycklingcurry
Vietnam
Portioner: 4
Tillagningstid: 115 minuter
Ingredienser:
- Kyckling - 1 styck
- Citrongräs - 4 stjälkar
- Potatisar - 6 stycken
- Sötpotatisar - 2 stycken
- Currypulver, gärna vietnamesiskt currypulver - 2 teskedar
- Kokosmjölk - 2 deciliter
- Vitlök efter smak
- Kycklingkrydda, gärna vietnamesisk, efter smak
- Salt - 1 tesked, eventuellt mer efter smak
- Svartpeppar - ½ tesked
- Koriander efter smak
- Fisksås efter smak
- Matolja till stekning
- Minibaguetter som tillbehör
Tillagning:
1. Skär kycklingen i bitar. Krydda med salt, currypulver, peppar och hackad vitlök. Blanda väl och låt dra i en timme.
2. Skölj citrongräset, skär i 2 centimeter långa bitar.
3. Skala sötpotatisarna och potatisarna. Skär i tärningar, stek i olja till fin färg.
4. Värm lite olja i en gryta. Låt pressad vitlök och citrongräs steka ett tag så att det doftar ordentligt men inte blir bränt, lägg sedan ner kycklingen. Häll över vatten så att kycklingen knappt blir täckt. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter.
5. Tillsätt kokosmjölk. Tillsätt sötpotatis- och potatistärningarna när kycklingköttet är mjukt. Låt sjuda tills potatisarna är klara. Tillsätt kycklingkrydda och fisksås efter smak. Salta om det behövs.
6. Strö hackad koriander över rätten när den är
färdig. Servera gärna med varma minibaguetter, eller med kokt ris.