Lammkotletter med örtolja

Portugal

Portioner: 4

Tillagningstid: 65 minuter

Ingredienser:

- Lammracks - 700 gram

- Olivolja - 1½ deciliter

- Färsk mynta efter smak

- Färsk timjan efter smak

- Färsk citrontimjan efter smak (kan uteslutas)

- Fast potatis efter smak och behov

- Salt och peppar efter smak

Tillagning:

1. Skär köttet i kotletter med ben. Salta och peppra. Värm ugnen till 180 grader.

2. Värm oljan på låg värme i en liten djup stekpanna. Lägg i myntablad och några timjanstjälkar. Värm oljan tills den blir varm men inte börjar koka. Ställ stekpannan åt sidan och låt stå några minuter.

3. Kör oljan med örterna i en mixer tills örterna blir finfördelade.

4. Värm lite örtolja i en stekpanna. Spara resten av örtoljan till senare. Bryn lammkotletterna på bägge sidorna. Lägg över dem på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen och låt kotletterna bli lagom genomstekta.

5. Skölj potatisarna och skär dem i klyftor. Koka dem oskalade i saltat vatten i cirka 15 minuter, eller tills de är lagom kokta.

6. Lägg upp ett par kotletter med potatisklyftor per portionstallrik. Ringla resten av örtoljan över.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång