Lasagna med ricotta och salsiccia

Argentina

Portioner: 4

Tillagningstid: 180 minuter

Ingredienser:

- Färsk salsiccia - 225 gram

- Nötfärs, mager - 175 gram

- Gul lök, liten - ½ styck

- Vitlöksklyfta - 1 styck

- Krossade tomater - 400 gram

- Tomatpuré - knappt 200 gram

- Passerade tomater - drygt 200 gram

- Strösocker - ½ matsked

- Torkad basilika - ¾ matsked

- Fänkålsfrön - ½-1 tesked

- Italienska örter, till exempel oregano, mejram, timjan, salvia och rosmarin - ½ tesked

- Salt - 1 tesked till tomaterna + ¼ tesked till osten + efter smak till pastakokningen

- Svartpeppar - drygt ½ kryddmått

- Färsk bladpersilja, hackad - 2 matskedar

- Lasagneplattor - 6 stycken

- Ricottaost - 250 gram

- Ägg - ½ styck

- Mozzarellaost - 175 gram

- Parmesanost, riven - knappt 1 deciliter

- Smör till formen

- Färsk basilika som dekoration

- Olivolja till stekning

Tillagning:

1. Värm ugnen till 190 grader.

2. Ta bort skinnet från salsiccian. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs salsiccian, köttfärsen, löken och vitlöken i en tjockbottnad kastrull med lite olivolja tills brynt.

3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, passerade tomater och ¼ deciliter vatten. Krydda med socker, basilika, fänkålsfrön, italienska örter, 1 tesked salt och 1 matsked hackad persilja. Koka upp och låt sjuda cirka 1 timme under omrörning.

4. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Lägg ner lasagneplattorna i det kokande vattnet, låt koka 8-10 minuter tills de är al dente. Häll av vattnet, skölj med kallt vatten.

5. Blanda ihop ricottaost med ägg, 1 matsked hackad persilja och ¼ tesked salt. Skiva mozzarellan.

6. Fördela en tredjedel av färs- och tomatblandningen i botten av en smörad ugnssäker form.

7. Täck färsen med lasagneplattor. Lägg hälften av ricottablandningen på plattorna. Lägg en tredjedel av mozzarellaskivorna över, därefter en tredjedel av färs- och tomatblandningen och sedan 2 matskedar riven parmesanost. Upprepa för att sedan sluta med mozzarellaskivor och parmesanost.

8. Täck formen med aluminiumfolie, ställ in i ugnen låt stå i 25 minuter.

9. Ta av folien, låt stå i ytterligare 25 minuter eller tills osten är gyllenbrun.

10. Låt svalna i 15 minuter innan servering. Strö lite hackad färsk basilika över vid serveringen.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång