Machanka

Vitryssland

Portioner: 4

Tillagningstid: 40 minuter

Ingredienser:

- Fläskkarré - 200 gram

- Polsk korv - 200 gram

- Fett från fläsk - 100 gram

- Gul lök - 2 stycken

- Salt och svartpeppar efter smak

- Gräslök efter smak

Tillagning:

1. Skär fläsket, korven och fettet i mindre bitar. Skala och hacka lökarna. Stek tills köttet är lätt brynt och löken är mjuk. Ställ in ugnsvärmen på 200 grader.

2. Blanda mjöl med vatten till en sås. Koka upp och låt puttra tills såsen är helt jämn och lagom tjock.

3. Lägg köttet i en ugnsfast form. Häll såsen över. Salta och peppra. Ställ in i ugnen och låt stå i 20 minuter.

4. Garnera med klippt gräslök.

5. Servera med blinier.

Blinier

Portioner: 4

Tillagningstid: 35 minuter

Ingredienser:

- Kefir - ½ liter

- Ägg - 1 styck

- Vetemjöl - 9 matskedar

- Bakpulver - knappt ½ tesked

- Salt och strösocker efter smak

- Solrosolja till stekning

Tillagning:

1. Blanda ihop kefir, ägg, vetemjöl, salt, socker och bakpulver till en jämn smet.

2. Värm solrosolja i en stekpanna. Stek pannkakor, cirka 1 minut/sida.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång