Mâchesallad med ägg, knaperstekt fläsk och krutonger

Schweiz

Portioner: 4

Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser:

- Mâchesallad - 300 gram

- Ägg - 2 stycken

- Solrosolja - 3 matskedar

- Örtvinäger - 1 matsked

- Rökt sidfläsk - 130 gram

- Salt och peppar efter smak

- Krutonger som dekoration och tillbehör

Tillagning:

1. Koka äggen tills de blir hårdkokta, cirka 8 minuter om de läggs i kallt vatten. Skala äggen och skär dem i små tärningar.

2. Skölj salladen och skaka den torr.

3. Skär fläsket i tärningar, stek knaprigt i stekpanna utan olja. Låt fläsktärningarna rinna av på hushållspapper efter stekningen.

4. Blanda olja och vinäger till en dressing, krydda med salt och peppar.

5. Lägg salladsblad och ägg i en skål. Häll dressing över. Strö det stekta fläsket överst, tillsammans med krutonger.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång