Mâchesallad med ägg, knaperstekt fläsk och krutonger
Schweiz

Portioner: 4
Tillagningstid: 30 minuter
Ingredienser:
- Mâchesallad - 300 gram
- Ägg - 2 stycken
- Solrosolja - 3 matskedar
- Örtvinäger - 1 matsked
- Rökt sidfläsk - 130 gram
- Salt och peppar efter smak
- Krutonger som dekoration och tillbehör
Tillagning:
1. Koka äggen tills de blir hårdkokta, cirka 8 minuter om de läggs i kallt vatten. Skala äggen och skär dem i små tärningar.
2. Skölj salladen och skaka den torr.
3. Skär fläsket i tärningar, stek knaprigt i stekpanna utan olja. Låt fläsktärningarna rinna av på hushållspapper efter stekningen.
4. Blanda olja och vinäger till en dressing, krydda med salt och peppar.
5. Lägg salladsblad och ägg i en skål. Häll dressing
över. Strö det stekta fläsket överst, tillsammans med krutonger.