Majspaj med kyckling och nötfärs
Chile
Portioner: 4
Tillagningstid: 80 minuter
Ingredienser:
- Majskorn - drygt 1 kilogram
- Kycklingfiléer - 4 stycken
- Nötfärs - ½ kilogram
- Gula lökar - 2 stycken
- Mjölk - cirka 1 deciliter
- Vitlöksklyftor - 2 stycken
- Svarta oliver - 8 stycken
- Vegetabilisk olja till stekning
- Spiskummin, salt och svartpeppar efter smak
- Strösocker efter smak (kan uteslutas)
- Basilikablad som garnering
Tillagning:
1. Stek köttfärsen kryddad med spiskummin, salt och peppar i lite olja. Hacka lökarna, inklusive vitlöken, och blanda ner i färsen. Låt steka i 10 minuter.
2. Skölj och krydda kycklingbitarna med spiskummin, salt och peppar. Stek i olja i en djup stekpanna i 20 minuter på låg värme. Var noga med att kycklingen blir genomstekt.
3. Mixa majsen. Blanda majspurén med mjölken. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Fördela hälften av majsblandningen i en ugnsfast form, alternativt i fyra ugnsfasta portionsformar. Lägg köttfärs, kyckling och oliver ovanpå, därefter resten av majsblandningen. Strö lite socker över om så önskas.
5. Ställ in formarna i ugnen, låt stå i 25 minuter.
Höj därefter värmen och låt stå i ytterligare 15 minuter tills färgen är
gyllengul. Lägg några basilikablad på som dekoration.