Majspaj med kyckling och nötfärs

Chile

Portioner: 4

Tillagningstid: 80 minuter

Ingredienser:

- Majskorn - drygt 1 kilogram

- Kycklingfiléer - 4 stycken

- Nötfärs - ½ kilogram

- Gula lökar - 2 stycken

- Mjölk - cirka 1 deciliter

- Vitlöksklyftor - 2 stycken

- Svarta oliver - 8 stycken

- Vegetabilisk olja till stekning

- Spiskummin, salt och svartpeppar efter smak

- Strösocker efter smak (kan uteslutas)

- Basilikablad som garnering

Tillagning:

1. Stek köttfärsen kryddad med spiskummin, salt och peppar i lite olja. Hacka lökarna, inklusive vitlöken, och blanda ner i färsen. Låt steka i 10 minuter.

2. Skölj och krydda kycklingbitarna med spiskummin, salt och peppar. Stek i olja i en djup stekpanna i 20 minuter på låg värme. Var noga med att kycklingen blir genomstekt.

3. Mixa majsen. Blanda majspurén med mjölken. Sätt ugnen på 175 grader.

4. Fördela hälften av majsblandningen i en ugnsfast form, alternativt i fyra ugnsfasta portionsformar. Lägg köttfärs, kyckling och oliver ovanpå, därefter resten av majsblandningen. Strö lite socker över om så önskas.

5. Ställ in formarna i ugnen, låt stå i 25 minuter. Höj därefter värmen och låt stå i ytterligare 15 minuter tills färgen är gyllengul. Lägg några basilikablad på som dekoration.

© 2016 Lindbergs kök  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång